Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep, een heerlijk licht soepje.

 

 

 

 

 

Heldere champignonsoep
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Heldere champignonsoep

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1,5 ltr water
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 lenteuitjes in stukjes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje even aan.
  • Voeg de champignons toe en bak ze even aan tot ze wat bruin kleuren.
  • Voeg het water, de groentebouillonblokjes, lenteuitjes en de rozemarijn toe en breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Laat de bouillon op laag vuur een kwartiertje trekken.
  • Verwijder voor serveren de takjes rozemarijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Heldere champignonsoep


2 thoughts on “Heldere champignonsoep

  1. Anto Beantwoorden

    En wanneer de lenteuitjes??

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Deze gaan er bij stap 3 in 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *