Heldere champignonsoep, een heerlijk licht soepje.
Heldere champignonsoep
Ingrediënten
- 1,5 ltr water
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 2 lenteuitjes in stukjes
- versgemalen zout en peper
- 2 groente bouillonblokjes
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje even aan.
- Voeg de champignons toe en bak ze even aan tot ze wat bruin kleuren.
- Voeg het water, de groentebouillonblokjes, lenteuitjes en de rozemarijn toe en breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Laat de bouillon op laag vuur een kwartiertje trekken.
- Verwijder voor serveren de takjes rozemarijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
En wanneer de lenteuitjes??
Deze gaan er bij stap 3 in 🙂