Warme chocolademelk met wijn

Een heerlijk drankje om jezelf op te warmen, warme chocolademelk met wijn en slagroom.

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Warme chocolademelk met wijn

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 350 ml melk
  • 60 gr pure chocolade fijngehakt
  • 150 ml rode wijn (ik gebruikte Merlot)
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • geklopte slagroom
  • kaneelpoeder

Instructies

  • Breng de melk aan de kook en haal van de warmtebron. Roer de gehakte chocolade er doorheen.
  • Giet de rode wijn erbij, roer goed door en leg het kaneelstokje en de steranijs erin.
  • Laat het geheel 20 minuutjes op het laagste pitje trekken.
  • Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en giet het mengsel in een (verwarmde) beker.
  • Schep of spuit er wat geklopte slagroom op en strooi er wat kaneelpoeder overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *