Warme chocolademelk met wijn

Een heerlijk drankje om jezelf op te warmen, warme chocolademelk met wijn en slagroom.

 

 

 

 

Print recept
Warme chocolademelk met wijn
Personen: 1 persoon
Ingrediënten
  • 350 ml melk
  • 60 gr pure chocolade fijngehakt
  • 150 ml rode wijn (ik gebruikte Merlot)
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • geklopte slagroom
  • kaneelpoeder
Bereidingswijze
  1. Breng de melk aan de kook en haal van de warmtebron. Roer de gehakte chocolade er doorheen.

  2. Giet de rode wijn erbij, roer goed door en leg het kaneelstokje en de steranijs erin.

  3. Laat het geheel 20 minuutjes op het laagste pitje trekken.

  4. Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en giet het mengsel in een (verwarmde) beker.

  5. Schep of spuit er wat geklopte slagroom op en strooi er wat kaneelpoeder overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *