Gingerbread koekjes

0 reacties

Hoe schattig, een gingerbread hertje. Het uitstekertje kocht ik voor 49 ct bij Søstrene Grene. Maar natuurlijk kun je dit koekje met elk gewenst uitstekertje maken.

Gingerbread koekjes

No ratings yet
Porties 25 stuks

Ingrediënten

Koekjes

  • 210 gr patentbloem
  • 90 gr boter op kamertemperatuur
  • 85 gr De Zeeuwse boerin keukenstroop
  • 45 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta

Glazuur

  • 100 gr poedersuiker
  • 1,5 el melk

Instructies
 

  • Doe de boter met de basterdsuiker in een kom en mix in ca 2 minuten goed door elkaar tot een romig geheel.
  • Voeg het halve ei, de keukenstroop en vanille toe en klop kort door elkaar tot alles vermengd is.
  • Meng de bloem, gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, bakingsoda en het zout door elkaar. En voeg dit mengsel toe aan het botermengsel.
  • Klop goed door elkaar, maar klop niet langer dan nodig.
  • Druk het geheel bij elkaar tot een bal en leg het tussen plasticfolie. Druk het een beetje platter en laat het minimaal 2 uur, maar liefst een dag, rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bestrooi het werkblad met een heel klein snufje bloem en rol de lap deeg uit tot een dikte van 3 mm.
  • Steek de vormpjes uit. Het restant van het deeg kun je weer bij elkaar doen en opnieuw uitrollen. Zo haal je ca 25 koekjes uit het deeg.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10 minuten gaar.
  • Laat de koekjes een paar minuutjes afkoelen op de bakplaat, tot ze stevig genoeg zijn om te verplaatsen naar een koelrek. Laat ze daar verder afkoelen.
  • Meng de poedersuiker met de melk door elkaar tot een pasta welke niet te dun, maar ook niet te dik is. Voeg eventueel meer melk of meer poedersuiker toe om het te verdunnen of te verdikken.
  • Doe het mengsel direct in een spuitzak met een piepklein spuitmondje waar je stipjes mee kunt zetten. Of knip een piepklein puntje van de spuitzak. Eventueel zou je ook een cocktailprikker in het mengsel kunnen dippen en zo stipjes zetten.
  • Decoreer de hertjes met het glazuur. En laat het glazuur goed drogen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating