Indiase boterkip

Indiase boterkip, gestoofde kip in boterzachte saus

9 reacties

Indiase boterkip is een heerlijk gerecht met kip in een boterzachte saus. Vaak wordt het met kipfilet gemaakt, maar ik maakte het met kippendijen en liet het lekker lang stoven. De kokoscrème zorgt voor een nog rijkere saus. Serveer de boterkip met basmati rijst.

Indiase boterkip

Indiase boterkip

4 van 26 stemmen
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kippendijen in blokjes
  • 30 gr boter

Marinade

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl Garam masala
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • versgemalen zout

Saus

  • 60 gr boter
  • 200 gr passata
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 165 ml kokoscrème
  • versgemalen zout

Verder

  • maizenapapje of allesbinder

Instructies
 

Slowcooker

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en meng de kip erdoor. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  • Smelt 30 gr boter in een ruime koekenpan en doe de kip met de marinade erbij. Bak de kip (in delen) kort aan.
  • Schep de kip in de slowcooker.
  • Gebruik dezelfde koekenpan en smelt hierin 60 gr boter, maar laat de boter niet bruin worden. Doe de passata, samen met de kokoscrème, garam masala en chilipoeder erbij. Roer goed door en breng verder op smaak met wat versgemalen zout. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet de saus bij de kip en leg het deksel op de slowcooker. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat het geheel 6 uur stoven.
  • Haal het deksel van de pan en zet de slowcooker op de hoge stand. Voeg een maizenapapje of 5 el allesbinder toe en roer goed door. Laat de kip nog 20 minuutjes stoven met het deksel van de slowcooker, tot de saus wat is ingedikt.

Braadpan

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en meng de kip erdoor. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  • Smelt 30 gr boter in de braadpan en doe de kip met de marinade erbij. Bak de kip (in delen) kort aan.
  • Schep de kip uit de pan en zet even opzij.
  • Smelt 60 gr boter in de pan, maar laat de boter niet bruin worden. Doe de passata, samen met de kokoscrème, garam masala en chilipoeder erbij. Roer goed door en breng verder op smaak met wat versgemalen zout. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Schep de kip terug in de pan en meng door elkaar. Leg het deksel op de pan en laat het geheel 2 uurtjes zachtjes stoven. 
  • Haal het laatste half uur het deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Voeg eventueel een maizenapapje of wat allesbinder toe als de saus te dun blijft.

Notities

Vind je de saus iets te pittig? Voeg dan een halve el suiker toe. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

9 Reacties

  1. Annemarieke

    Kan je de kip ook de avond van te voren al marineren??

  2. Heb dit zojuist gemaakt. Omdat ik te weinig tijd had, kon het niet in de crockpot maar moest in een gewone braadpan. De dikte is na twee uur precies goed en de smaak heerlijk!!

  3. Dit recept staat al lang op m’n kooklijstje maar de slowcooker versie is nieuw voor me en ga ik zeker proberen.
    Maar wat versta je onder kokos creme, kan ik ook kokosmelk gebruiken?

Laat een antwoord achter aan Mariëlle in de Keuken Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating