Gevulde eieren met avocado

Een gevuld eitje, altijd lekker als borrelhapje.

Deze versie met avocado is ook nog eens een verantwoord borrelhapje.

 

 

Print recept
Gevulde eieren met avocado
Personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 6 (biologische) eieren
  • 1 avocado
  • 1 sjalotje heel fijn gesnipperd
  • snufje knoflookpoeder
  • versgemalen chilivlokken
  • kneepje limoensap
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el fijngehakte verse koriander of peterselie
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.

  2. Laat de eieren afkoelen, pel ze en snij ze in de lengte doormidden.

  3. Haal met een vorkje het eigeel eruit en prak ze fijn.

  4. Snij de avocado in stukjes en doe de avocado bij het eigeel. Prak ook de avocado fijn en meng het geheel goed door elkaar.

  5. Voeg het sjalotje toe, maar hou een klein beetje achter voor de topping. Voeg ook een kneepje limoensap, wat versgemalen zout en peper, snufje knoflookpoeder en wat versgemalen chilivlokken toe. Roer het geheel goed door en proef of je het zo goed op smaak vindt.

  6. Vul de gehalveerde eieren met behulp van 2 theelepeltjes met het mengsel.

  7. Strooi er nog wat versgemalen chilivlokken en wat van het fijngesnipperde sjalotje overheen en ten slotte wat versgehakte koriander of peterselie.

Opmerkingen
  • Ook lekker met een stukje gerookte zalm, garnaal of tomaat erop.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *