Een heerlijk dessert om het kerstdiner mee af te sluiten. Zoete witte chocolade panna cotta met friszure cranberrysaus.
Witte chocolade panna cotta met cranberrysaus
Ingrediënten
Witte chocolade panna cotta
- 500 ml slagroom
- 200 gr witte chocolade fijngehakt
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- 3 blaadjes gelatine
Cranberrysaus
- 250 gr verse cranberry’s (of diepvries)
- 200 ml vers sinaasappelsap
- 50 ml rode port
- 30 gr kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
Instructies
Witte chocolade panna cotta
- Week de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water en breng ondertussen de slagroom, samen met de vanille, aan de kook.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door de slagroom.
- Doe de gehakte witte chocolade in een kom en giet de gekookte slagroom over de chocolade. Roer goed door tot alle chocolade is gesmolten.
- Verdeel het slagroommengsel over 6 ronde schaaltjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Cranberrysaus
- Doe alle ingrediënten voor de cranberrysaus in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot alle cranberry’s kapot gesprongen zijn. Proef of je de saus zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat suiker toe en laat de suiker nog even goed oplossen in de saus.
- Verwijder het kaneelstokje en de steranijs en pureer het geheel glad. Giet het geheel door een fijne zeef voor een mooie gladde saus.
- Giet de saus in een flesje of bakje en laat de saus afkoelen in de koelkast.
Opmaak
- Breng wat water aan de kook en giet het water in een schaaltje.
- Pak de schaaltjes panna cotta en dompel ze een paar seconden in het schaaltje gekookt water. Op deze manier komt de panna cotta los van de rand en kun je de panna cotta op het bordje storten.
- Giet de cranberrysaus er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.