Slagroomtaart

5 reacties

Eén van de lekkerste taarten is voor mij toch wel een klassieke slagroomtaart. En zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst.

Slagroomtaart

5 van 3 stemmen
Gang Gebak
Porties 1 Taart

Ingrediënten

Kapsel

  • 150 gr patentbloem
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta

Trempeersiroop

  • 30 ml water
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 10 ml witte rum

Slagroom

  • 750 ml slagroom
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes klop-fix

Afwerking

  • jam naar keuze
  • 50 gr amandelschaafsel
  • fruit en/of chocolaatjes

Verder nodig

  • hoge bakvorm van 20 cm

Instructies
 

Kapsel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
  • Doe de eieren met de fijne kristalsuiker, vanille en het snufje zout in een hittebestendige kom en zet het op een pannetje met kokend water op de hittebron. Klop het eimengsel au bain marie schuimig tot het eimengsel warm aanvoelt.
  • Haal de kom van het pannetje af en klop verder tot het eimengsel licht van kleur, afgekoeld en schuimig is. Zeef de patentbloem erboven en spatel voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag direct in een ingevette en eventueel met bakpapier beklede bakvorm en zet de vorm op het rooster in de oven. Bak het kapsel in 30 minuten gaar. Het kapsel moet na het bakken veerkrachtig aanvoelen en als je er met een satéprikker in gaat moet deze er droog uitkomen. Haal het kapsel uit de vorm en laat het helemaal afkoelen op een rooster.

Trempeersiroop

  • Doe het water met de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Haal het van de warmtebron zodra het kookt en de suiker gesmolten is. Giet de rum erbij en roer goed door. Laat de siroop helemaal afkoelen.

Amandelschaafsel

  • Leg het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven op 150 graden. Bak het schaafsel in ca 10 minuten mooi goudbruin en laat het afkoelen.

Slagroom

  • Klop de slagroom samen met de suiker en klop-fix tot de slagroom mooi stevig is en aan de garde blijft hangen.

Afwerking

  • Snij het kapsel 2x horizontaal door. En spuit een laag van de slagroom op de onderste plak.
  • Leg de middelste plak kapsel er bovenop en sprenkel of kwast wat van de trempeersiroop er overheen.
  • Besmeer deze plak met een laag jam en leg de derde plak kapsel er bovenop. Sprenkel of kwast hier ook wat van de trempeersiroop overheen.
  • Smeer de taart helemaal af met slagroom.
  • Druk langs de onderkant van de taart het amandelschaafsel.
  • Werk de bovenkant van de taart af met toefjes slagroom en decoreer de taart verder met fruit en/of chocolade.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

5 Reacties

  1. Wat een fijn recept!
    Hoe groot is jouw bakvorm?
    Fijne Kerst,
    Diana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating