Lemon-meringue dessert

De combinatie citroen met meringue vind ik echt heerlijk. Dit dessert maak je in een handomdraai.

 

 

 

 

Print recept
Lemon-meringue dessert
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr lemoncurd (zelfgemaakt of kant en klaar, bijv. van Bonne Maman)
  • 1 eiwit
  • 60 gr fijne kristalsuiker
  • 20 ml water
Bereidingswijze
  1. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.

  2. Roer de lemoncurd even los en klop het door de slagroom.

  3. Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes.

  4. Doe het water met de suiker in een pannetje en breng het langzaam aan de kook.

  5. Klop ondertussen het eiwit schuimig.

  6. Haal het pannetje van de warmtebron zodra de suikerstroop een temperatuur van 121 graden heeft bereikt. Giet het geheel al kloppend bij het eiwit. Klop door tot het eiwitschuim is afgekoeld.

  7. Doe het schuim in een spuitzak en spuit mooie toefjes in de schaaltjes.

  8. Brand het schuim af met een brandertje.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *