Kaaskoekjes

0 reacties

Eigengemaakte kaaskoekjes, lekker voor bij de borrel.

Kaaskoekjes

4 van 1 stem
Porties 24 koekjes

Ingrediënten

Deeg

  • 75 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr patentbloem
  • 100 gr geraspte belegen of oude kaas
  • 1/2 eidooier
  • 1/8 tl zout
  • mespuntje fijngemalen witte peper
  • mespuntje paprikapoeder

Verder nodig

  • losgeklopt ei
  • sesamzaad en/of maanzaad
  • ronde uitsteker of glas van ca 5,5 cm doorsnede

Instructies
 

  • Doe de boter in blokjes in een kom en klop in 2 minuten romig.
  • Voeg de halve eidooier toe en klop door elkaar tot alles vermengd is.
  • Meng het zout, peper en paprikapoeder door de bloem en voeg dit samen met de kaas toe aan het botermengsel. Kneed kort door elkaar.
  • Maak er een bal van en leg het deeg tussen vershoudfolie. Druk het een beetje platter en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en steek rondjes uit met de uitsteker of een glas.
  • Bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei en bestrooi de koekjes met sesamzaad en/of maanzaad. Strooi er eventueel ook nog een klein beetje geraspte kaas overheen voor extra kaassmaak.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca 12 minuten mooi goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating