Eigengemaakte kaaskoekjes, lekker voor bij de borrel.
Kaaskoekjes
Ingrediënten
Deeg
- 75 gr boter op kamertemperatuur
- 125 gr patentbloem
- 100 gr geraspte belegen of oude kaas
- 1/2 eidooier
- 1/8 tl zout
- mespuntje fijngemalen witte peper
- mespuntje paprikapoeder
Verder nodig
- losgeklopt ei
- sesamzaad en/of maanzaad
- ronde uitsteker of glas van ca 5,5 cm doorsnede
Instructies
- Doe de boter in blokjes in een kom en klop in 2 minuten romig.
- Voeg de halve eidooier toe en klop door elkaar tot alles vermengd is.
- Meng het zout, peper en paprikapoeder door de bloem en voeg dit samen met de kaas toe aan het botermengsel. Kneed kort door elkaar.
- Maak er een bal van en leg het deeg tussen vershoudfolie. Druk het een beetje platter en laat het een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
- Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte en steek rondjes uit met de uitsteker of een glas.
- Bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei en bestrooi de koekjes met sesamzaad en/of maanzaad. Strooi er eventueel ook nog een klein beetje geraspte kaas overheen voor extra kaassmaak.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ca 12 minuten mooi goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!