Voor deze amuse liet ik mij inspireren door een gerechtje dat ik kreeg tijdens een kerstborrel in Hotel New York.
Zeewiersalade, gerookte zalm, wasabi mayonaise en gehakte wasabi bollen, een heerlijke combinatie voor de liefhebbers van poké bowls. Een mini poké bowl op een amuselepel. Je kunt deze amuse ook serveren in een amuseschaaltje, eventueel met nog wat rijst eronder.
Poké bowl amuse
Ingrediënten
- bakje zeewiersalade (125 gr)
- 100 gr gerookte zalmblokjes
- wasabi mayonaise
- 8 wasabi bollen (pinda’s in een krokant Wasabi jasje)
- zwart sesamzaad
Verder nodig
- amuselepels
Instructies
- Leg op elke amuselepel een flinke tl van de zeewiersalade.
- Leg hier bovenop een tl van de gerookte zalmblokjes.
- Doe wat wasabimayonaise in een spuitzakje en spuit toefjes op de zalmblokjes.
- Hak de wasabi bollen in stukjes en strooi de stukjes over de amuselepels.
- Strooi tenslotte nog wat zwart sesamzaad er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.