Gegratineerd vispotje met groene asperges

Een heerlijk gegratineerd vispotje met kabeljauw, zalm, garnalen, groene asperges en champignons.

 

 

 

 

Gegratineerd vispotje met groene asperges
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Gegratineerd vispotje

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr zalmfilet
  • 75 gr rauwe roze garnalen
  • 4 groene asperges
  • 125 gr champignons gehalveerd
  • kneepje vers citroensap
  • gerapte kaas
  • 300 ml water en 1 visbouillonblokje (of gebruik zelfgemaakte visbouillon)
  • versgemalen peper
  • versgehakte peterselie

Instructies

  • Snij ca 2 cm van de onderkant van de asperges af en spoel ze af onder de kraan.
  • Breng het water aan de kook en los het visbouillonblokje erin op.
  • Halveer de kabeljauwfilet en de zalmfilet, bestrooi ze met wat versgemalen peper en leg ze in de bouillon. Laat de filets 6 minuten op een laag pitje zachtjes stoven.
  • Verhit ondertussen in een ruime koekenpan een scheutje olijfolie en roerbak de champignons met de groene asperges in ca 7 minuten tot de asperges beetgaar zijn. Ze zijn voldoende gaar als je er met een mes gemakkelijk in kunt prikken. Voeg na 2 minuten roerbakken ook de garnalen toe en roerbak ze mee. 
  • Leg de kabeljauwfilet en zalmfilets in een ovenschaal en leg de geroerbakte asperges, champignons en garnalen er overheen.
  • Giet wat van de visbouillon en een kneepje citroensap er overheen.
  • Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en zet de schaal ca 5 minuutjes onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

Notities

  • Lekker met aardappelpuree.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *