Een heerlijk gegratineerd vispotje met kabeljauw, zalm, garnalen, groene asperges en champignons.
Gegratineerd vispotje
Ingrediënten
- 125 gr kabeljauwfilet
- 150 gr zalmfilet
- 75 gr rauwe roze garnalen
- 4 groene asperges
- 125 gr champignons gehalveerd
- kneepje vers citroensap
- gerapte kaas
- 300 ml water en 1 visbouillonblokje (of gebruik zelfgemaakte visbouillon)
- versgemalen peper
- versgehakte peterselie
Instructies
- Snij ca 2 cm van de onderkant van de asperges af en spoel ze af onder de kraan.
- Breng het water aan de kook en los het visbouillonblokje erin op.
- Halveer de kabeljauwfilet en de zalmfilet, bestrooi ze met wat versgemalen peper en leg ze in de bouillon. Laat de filets 6 minuten op een laag pitje zachtjes stoven.
- Verhit ondertussen in een ruime koekenpan een scheutje olijfolie en roerbak de champignons met de groene asperges in ca 7 minuten tot de asperges beetgaar zijn. Ze zijn voldoende gaar als je er met een mes gemakkelijk in kunt prikken. Voeg na 2 minuten roerbakken ook de garnalen toe en roerbak ze mee.
- Leg de kabeljauwfilet en zalmfilets in een ovenschaal en leg de geroerbakte asperges, champignons en garnalen er overheen.
- Giet wat van de visbouillon en een kneepje citroensap er overheen.
- Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en zet de schaal ca 5 minuutjes onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Notities
- Lekker met aardappelpuree.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.