Zelfgemaakte pizzabroodjes

Luchtige pizzabroodjes, zelf gemaakt natuurlijk het allerlekkerst.

 

 

 

 

Print recept
Pizza broodjes
Personen: 4 stuks
Ingrediënten
Deeg
  • 250 gr pizza bloem type '00' (bijv. La Tua Farina, verkrijgbaar bij AH)
  • 160 ml water handwarm
  • 10 gr olijfolie
  • 8 gr droge gist
  • 5 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout
Verder
  • 8 el pizzasaus (bijv. Mutti of zelfgemaakte)
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1/2 groene paprika in kleine blokjes
  • geraspte mozzarella (of andere kaas)
  • gedroogde oregano
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel en ietwat plakkerig deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.

  2. Vet een kom in met een dun laagje olijfolie. Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en bol het deeg losjes op. 

  3. Leg het deeg in de ingevette kom, met de bovenkant naar beneden en draai het deeg dan om, zodat alle kanten met een dun laagje olie bedekt zijn.

  4. Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak.

  5. Laat het deeg een uur rijzen.

  6. Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en stort het deeg erop. Druk zachtjes een beetje lucht eruit en verdeel het deeg in 4 stukjes van ca 105 gr per stuk.

  7. Bol de stukjes deeg losjes en laat ze 10 minuutjes rusten onder folie.

  8. Bol de stukjes deeg strak op en druk ze een beetje platter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met folie. Laat de bolletjes 45 minuten rijzen.

  9. Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden boven- en onderwarmte.

  10. Knip met een schaar een kruisje in het deeg zodat het deeg open valt en de bollen zo groter en platter worden.

  11. Beleg elke bol met 2 el pizzasaus, de paprika en tomaatjes.

  12. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes 15 minuten.

  13. Schuif de bakplaat uit de oven en bestrooi de broodjes met de geraspte mozzarella. Bak de broodjes nog 5 minuten verder.

  14. Haal de broodjes uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen op een rooster. Bestrooi ze eventueel met wat versgehakte peterselie. Server de broodjes lauwwarm.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *