Stoofpotje kip Hawaï

Stoofpotje Hawaï met kip en ananas

4 reacties

Stoofpotje kip Hawaï, een heerlijk stoofpotje met kip en verse ananas. Te bereiden in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst. Meer groente? Voeg dan nog een wat prei toe.

 

 

 

 

Stoofpotje kip Hawaï

Stoofpotje kip Hawaï

4.3 van 11 stemmen

Ingrediënten

  • 350 gr kippendijenfilet
  • 1/2 verse ananas in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 rode ui in halve ringetjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1,5 el soyasaus
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1,5 el gembersiroop
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el maizena
  • olijfolie
  • eventueel wat verhakte peterselie

Instructies
 

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak even aan.
  • Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
  • Laat een minuutje zachtjes pruttelen en giet het geheel in de slowcooker.
  • Laat het geheel 2,5 uur op de laagste stand stoven met het deksel op de slowcooker.
  • Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de slowcooker. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog een half uurtje stoven en ietjes indikken op de hoogste stand, met het deksel van de slowcooker.
  • Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de rode ui met de knoflook aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak even aan.
  • Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de kippenbouillon, sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn en wat versgemalen zout en peper toe en meng door elkaar.
  • Laat het geheel een uurtje op een laag pitje stoven met het deksel op de pan.
  • Maak de maizena aan met 2 el water en giet het papje in de pan. Voeg ook de blokjes ananas toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog een half uurtje stoven en Ietjes indikken met het deksel van de pan.
  • Serveer het stoofpotje met wat rijst en bestrooi het geheel eventueel met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

4 Reacties

  1. Was heerlijk. Onze ananas bleek niet goed dus een blikje met vruchtjes er door gedaan. . Bedankt voor dit lekkere recept.

    • Mariëlle in de Keuken

      Hoi Will, leuk om te horen! Zonde van de verse ananas, maar gelukkig heeft het toch heerlijk gesmaakt 🙂

  2. Hoi Mariëlle, vandaag gemaakt in de Instant Pot/pressure cooker. In een half uur klaar :-). Ik heb nog verse gember toegevoegd en iets pittig gemaakt met gedroogde chilipeper. Lekker!

    • Mariëlle in de Keuken

      Hoi Levine, wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt 🙂 Zo’n Instant pot/pressure cooker lijkt mij ook super handig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating