Mexicaanse gehaktschotel

Omdat de Italiaanse gehaktschotel één van de meest bekeken recepten op mijn blog is bedacht ik een nieuwe variant. Namelijk deze Mexicaanse ovenschotel, met gehakt, sperzieboontjes, paprika, mais, kidneyboontjes en aardappelschijfjes. Ik ben benieuwd of deze net zo goed bij jullie in de smaak valt!

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Mexicaanse ovenschotel

Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappels in schijfjes
  • 300 gr rundergehakt
  • 200 gr verse sperziebonen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode puntpaprika in stukjes
  • 70 gr mais
  • 60 gr kidney bonen
  • 1 tl tomatenpuree
  • versgemalen zout en peper
  • 75 gr geraspte kaas
  • eventueel wat versgehakte koriander

Kruidenmengsel

  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1,5 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje cayenne

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de boontjes en aardappelschijfjes in ca 8 minuten net gaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, fruit hierin het uitje met de knoflook 5 minuutjes tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de uitgelekte boontjes en stukjes paprika toe en bak 3 minuutjes mee.
  • Voeg het gehakt en het kruidenmengsel toe en bak het gehakt rul en bruin. 
  • Voeg de tomatenpuree, mais en kidneybonen toe en bak een minuutje mee. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Schep het geheel in een ovenschaal en leg de gekookte plakjes aardappel er dakpansgewijs overheen. 
  • Strooi er tenslotte wat geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal een half uur in de oven tot de kaas gesmolten is en mooi bruin is gekleurd.
  • Strooi er eventueel wat versgehakte koriander over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *