Blueberry muffins

Heerlijke blueberry muffins, makkelijk en snel om te maken zonder mixer.

 

 

 

 

Blueberry muffins recept
Print recept
Blueberry muffins
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
17 minuten
Totale tijd
27 minuten
 
Personen: 8 stuks
Ingrediënten
Muffins
  • 150 gr bloem
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • 1/4 tl zout
  • 125 ml karnemelk
  • 60 gr ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 90 gr blauwe bessen
Verder nodig
  • 8 papieren cupcakevormpjes
  • cupcaketray met 12 vormpjes
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Meng de bloem met het bakpoeder, bakingsoda en het zout met een garde door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de gesmolten boter, suiker, ei, melk en vanille extract met een garde door elkaar.

  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en schep alles met een spatel goed door elkaar. Stop met het mengen zodra het beslag een geheel en klontvrij is.

  5. Spatel de blauwe bessen er doorheen.

  6. Vul een muffintray met 8 papieren cupcake vormpjes en verdeel het beslag in de vormpjes.

  7. Schuif de muffintray in de oven en bak de muffins 5 minuten op 220 graden.

  8. Laat de oven dicht en verlaag de temperatuur naar 190 graden en bak de muffins nog 12 minuten.
  9. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn en laat de muffins afkoelen op een rooster.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *