Heerlijke blueberry muffins, makkelijk en snel om te maken zonder mixer.
Blueberry muffins
Ingrediënten
Muffins
- 150 gr bloem
- 1/2 el bakpoeder
- 1/2 tl bakingsoda
- 1/4 tl zout
- 125 ml karnemelk
- 60 gr ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
- 100 gr basterdsuiker
- 1 ei op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- 90 gr blauwe bessen
Verder nodig
- 8 papieren cupcakevormpjes
- cupcaketray met 12 vormpjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
- Meng de bloem met het bakpoeder, bakingsoda en het zout met een garde door elkaar.
- Meng in een andere kom de gesmolten boter, suiker, ei, melk en vanille extract met een garde door elkaar.
- Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en schep alles met een spatel goed door elkaar. Stop met het mengen zodra het beslag een geheel en klontvrij is.
- Spatel de blauwe bessen er doorheen.
- Vul een muffintray met 8 papieren cupcake vormpjes en verdeel het beslag in de vormpjes.
- Schuif de muffintray in de oven en bak de muffins 5 minuten op 220 graden.
- Laat de oven dicht en verlaag de temperatuur naar 190 graden en bak de muffins nog 12 minuten.
- Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn en laat de muffins afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.