Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto

0 reacties

Pizza met Posciutto, een heerlijke pizza zonder tomatensaus.

Normaal gesproken gebruik ik voor het pizzadeeg een ander recept, maar daar heb je bloem voor nodig welke niet verkrijgbaar is in de supermarkt.

Ik had zin in pizza en had nog een restje ‘Typo 00’ uit de supermarkt staan, welke ik over had van de pizzabroodjes.

Het resultaat is een pizza welke ietsjes minder krokant is dan met mijn gebruikelijke recept maar ook erg luchtig en lekker.

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto

3.7 van 6 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr pizza bloem type '00' bijv. La Tua Farina, verkrijgbaar bij AH
  • 150 ml water handwarm
  • 10 gr olijfolie
  • 8 gr droge gist
  • 5 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout

Topping

  • geraspte mozzarella
  • 6 plakjes Prosciutto
  • 2 handjes rucola
  • versgemalen peper
  • parmezaan

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
  • Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
  • Laat de deegbollen 2 uur rijzen.
  • Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand die je op je oven in kunt stellen (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
  • De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker. Of gebruik een pizza oven, ik gebruikte de Ferrari pizza oven.
  • Bestrooi de pizza met mozzarella en strooi er wat versgemalen peper overheen.
  • Scheur de plakjes prosciutto in reepjes en leg deze op de mozzarella.
  • Bak de pizza ca 7-8 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat. Of 6 minuten in de pizza oven. Draai de pizza tussentijds voor een gelijkmatige kleuring.
  • Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
  • Beleg de pizza met de rucola en schaaf er wat parmezaan overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Pizza Prosciutto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating