Eenpersoons ovenschoteltjes met stoofvlees en rode kool

Een heerlijk gerecht voor de winter. Makkelijk om vooraf (of een dag van tevoren) klaar te maken en de avond zelf alleen nog maar even in de oven te schuiven.

Voor het stoofvlees gebruikte ik de Hollandse stoofkruiden van Euroma. Deze gebruikte ik al eerder voor een Hollands stoofpotje. De kruidenmix bevat laurier, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, anijs- en korianderzaad, zwarte peper, cayenne, knoflook, komijn en tomaat.

Omdat het vlees hierdoor al goed op smaak is heb ik de rode kool eenvoudig gelaten. Een heerlijke combinatie bij elkaar.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Eenpersoons ovenschoteltjes met stoofvlees en rode kool

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 500 gr sucadelappen in blokjes
  • 500 gr uien in halve ringen
  • 200 ml water
  • 2 el Euroma Hollandse stoofkruiden (verkrijgbaar bij diverse supermarkten)
  • versgemalen zout en peper
  • boter
  • eventueel 2 el allesbinder

Rode kool

  • 300 gr gesneden rode kool
  • 1 Elstar appel geraspt
  • 50 ml water

Aardappelpuree

  • 400 gr kruimige aardappels
  • 50 ml volle melk
  • 20 gr boter
  • versgemalen zout en peper
  • versgemalen nootmuuskaat

Verder nodig

  • paneermeel
  • boter
  • eventueel wat versgehakte peterselie

Instructies

Stoofvlees

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en smelt een klontje boter in een braadpan.
  • Bak het vlees op middelhoog vuur aan tot het mooi bruin is. Voeg de stoofkruiden toe en bak een minuutje mee. Haal het vlees uit de pan en zet het vlees even opzij.
  • Smelt opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak de uien op middelhoog vuur zacht en lekker bruin.
  • Giet het water erbij en breng het water aan de kook. 
  • Zet de warmtebron op de laagste stand en voeg het vlees toe. Roer goed door en breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen peper.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel in 3,5 - 5 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Voeg eventueel 2 el allesbinder toe om de saus wat te binden.

Rode kool

  • Doe de rode kool met de geschaafde appel en het water in een pan en breng het aan de kook, met het deksel op de pan.
  • Zet de warmtebron laag en laat de rode kool een half uurtje stoven.
  • Giet de rode kool af.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar.
  • Stamp de aardappels fijn en voeg de melk, versgemalen zout en peper en de nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar met een pollepel. 
  • Voeg de boter toe en roer nog een keer goed door.

Ovenschoteltjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg het stoofvlees op de bodem van de ovenschaaltjes, daaroverheen de rode kool en tenslotte de aardappelpuree.
  • Strooi er een dun laagje paneermeel overheen en leg er een paar dunne plakjes boter overheen.
  • Zet de schaaltjes in de oven voor ca 35 minuten tot de bovenkant mooi bruin is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *