Jambalaya met chorizo en ham

Jambalaya is een rijstschotel welke is ontstaan in de Verenigde Staten en is afgeleid van de Spaanse paella.

En hoe makkelijk, alles in één pan.

 

 

 

Jambalaya met chorizo en ham

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr rijst (ik gebruikte Tilda long grain rice)
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1/2 prei in halve ringen
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 150 gr hamblokjes
  • 70 gr chorizo in dunne plakjes (ik gebruikte een bakje chorizo iberico van de tapasafdeling van AH)
  • 1 tl cajun
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 ml gekookt water
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • versgemalen zout en peper
  • tabasco
  • versgehakte peterselie
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime wok of hapjespan en bak de ham met chorizo even aan. Haal de ham en chorizo uit de pan en zet opzij.
  • Laat het bakvet in de pan en voeg de ui, knoflook en de bleekselderij toe en bak het geheel 3 minuutjes.
  • Voeg de champignons, paprika, prei, rijst, cayun en de paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
  • Los het halve bouillonblokje op in het gekookte water en giet het er overheen. Roer goed door en leg een deksel op de pan.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgelost.
  • Haal het deksel van de pan en breng het geheel op smaak met een paar druppeltjes tabasco en wat versgemalen zout en peper. 
  • Voeg de ham en chorizo toe en warm het nog even goed door.
  • Strooi er nog wat versgehakte peterselie overheen.

 

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating