Meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne

Boekentip: Brood uit eigen oven en Meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne

0 reacties

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring met brood bakken. Levine heeft een succesvol blog “Uit de Keuken van Levine” en geeft workshops aan beginnende en gevorderde bakkers.

In 2015 kwam Levine haar eerste boek “Brood uit eigen oven” uit en in 2016 kwam haar tweede boek “Meer brood uit eigen oven” uit. Momenteel is Levine bezig met het schrijven van haar derde boek, dat in september 2019 uit komt.

Review Brood uit eigen oven en Meer brood uit eigen oven

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten vind ik het super leuk om te bakken. Voorheen alleen cakes, koekjes, taartjes en dat soort dingen. Maar sinds een aantal jaar heb ik ook het brood bakken ontdekt. Ik vind het leuk hoe je vaak van weinig ingrediënten zoals bloem en/of meel, water, gist en zout de heerlijkste broden kunt maken.

Ik schafte het eerste boek van Levine “Brood uit eigen oven” aan en bakte hele lekkere broden en broodjes. Zoals krentenbollen, vlechtbrood en paasbroodjes.

En toen Levine met haar volgende boek “Meer brood uit eigen oven” kwam, heb ik deze natuurlijk ook meteen besteld en bakte ik o.a. de stokbroden, epi en pistolets, pain cordon en Marokkaanse sinaasappelbroodjes.

Levine vertelt in haar eerste boek “Brood uit eigen oven” alles over het belang van goede ingrediënten, welk gereedschap benodigd is voor het bakken van brood, legt ze uit hoe je in 10 stappen een goed brood bakt, laat ze stap voor stap met foto’s zien hoe je het deeg vormt, legt ze de bakkersformule uit en gaat ze in op voordegen, deeg in de koelkast bewaren en zuurdesem.

In haar tweede boek legt ze nog een keer de bakkersformule uit, met rekenvoorbeelden, zodat je zelf een recept voor een brood kunt samenstellen. Geeft ze tips voor beter brood, met stap voor stap foto’s voor het kneden, vormen en insnijden. En geeft ze antwoord op veel gestelde vragen over desem.

In beide boeken staan recepten voor de heerlijkste broden en broodjes met een hele duidelijke uitleg. Bij ieder recept staat een prachtige foto van het eindresultaat, deze foto’s zijn gemaakt door Simone van den Berg, ook wel bekend van het foodblog Simone’s Kitchen. Het fijne van de recepten van Levine is dat ze ook altijd echt kloppen. Ik heb al aardig wat gemaakt uit de boeken en er is nog niets mislukt. De recepten in het tweede boek zijn bijna allemaal op drie manieren te maken, met gistdeeg, met voordeeg en gist en met desemdeeg. Dit is heel handig, zo kun je zelf kiezen. En op welke manier je ze ook maakt, lekker worden de broden zeker!

Conclusie

Jullie merken wel dat ik heel enthousiast ben over de boeken van Levine. Ik heb redelijk wat kook- en bakboeken, maar deze boeken komen ook echt heel regelmatig de kast uit. Als iemand mij vraagt welk broodbakboek je het beste kunt aanschaffen zeg ik altijd de boeken van Levine.

Ik kan niet wachten tot haar derde boek uit komt. Natuurlijk komt ook deze in mijn kast te staan!

Ben je ook enthousiast geworden over de boeken van Levine?

Brood uit eigen oven en Meer brood uit eigen oven zijn verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor € 24,99 per stuk.

Titel: Brood uit eigen oven
Auteur: Levine van Doorne
Prijs: € 24,99
ISBN 9789462500297
Uitgeverij: Forte Uitgevers BV

Bekijk op bol.com

 

 

 

Titel: Meer brood uit eigen oven
Auteur: Levine van Doorne
Prijs: € 24,99
ISBN 9789462501188
Uitgeverij: Forte Uitgevers BV

Bekijk op bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*