Zelf pitabroodjes maken

De allerlekkerste pitabroodjes maak je zelf, daar kan zo’n pakje uit de supermarkt echt niet tegenop. Ze zijn niet zo moeilijk om te maken en het is leuk om te zien als ze in de oven zitten. Want ze bollen dan helemaal op, waardoor er lucht tussen de boven- en onderkant van de broodjes komt te zitten.

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Zelf pitabroodjes maken

Ingrediënten

  • 230 gr tarwebloem (ik gebruikte Amerikaans patent van de Zuidmolen)
  • 140 ml water
  • 5 gr gedroogde gist
  • 4 gr zout
  • 10 gr olijfolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Ik deed dat met mijn KitchenAid in 15 minuten. Of in ca 20 minuten met de hand.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie en bol het deeg losjes op, leg de bol met de onderkant eerst naar boven in de kom en draai daarna de bol om, zodat alle kanten bedekt zijn.
  • Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 6 stukjes en bol de stukjes losjes op.
  • Laat de bolletjes 10 minuten rusten onder folie.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en rol de bolletjes uit tot rond lapje van ca 11 cm doorsnede. Leg de lapjes deeg op een velletje bakpapier op het werkblad en bedek de lapjes deeg met folie en laat ze 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden en verwarm de bakplaat mee.
  • Haal de lege bakplaat na het rijzen uit de oven en schuif het velletje bakpapier met de gerezen lapjes deeg erop.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pitabroodjes in ca 5 minuten gaar, tot ze een heel klein beetje gaan kleuren. Ze hoeven in principe niet te kleuren, maar ik vind het er net wat lekkerder uit zien.
  • Laat de broodjes een paar minuutjes afkoelen op een rooster en verpak ze daarna in een theedoek zodat ze zacht blijven.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *