Pitabroodje kip kebab

Gisteren deelde ik het recept voor eigengemaakte pita broodjes met jullie. Ik maakte er dit keer een “slankere” versie van het broodje Kebab mee. Met zelfgekruide kipfilet en zelfgemaakte knoflooksaus op basis van yoghurt. Erg lekker! Meer zin in kapsalon? Kijk dan eens bij mijn recept voor “slanke kapsalon“.

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Broodje kip kebab

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Kebabkruiden

  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 foelie
  • 1/4 tl versgemalen peper
  • 1/4 tl versgemalen zout

Knoflooksaus

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 flinke el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • kneepje honing
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el versgehakte peterselie

Verder

  • 2 kipfilets (of kippendijfilet voor een iets vettere variant)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tomaat in plakjes
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • 2 pitabroodjes (zie het recept voor zelf pitabroodjes maken)
  • wat fijngesneden ijsbergsla

Instructies

Knoflooksaus

  • Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en laat de smaken even goed intrekken. 

Kip kebab

  • Meng alle ingrediënten voor de kebabkruiden door elkaar.
  • Snij de kipfilets met een scherp mes in hele dunne plakjes en meng de kebabkruiden met 2 el olijfolie door elkaar.
  • Schep de kipfiletreepjes er doorheen en laat de kip minimaal een uur, maar liefst langer, marineren.
  • Verhit een grillpan en bak de reepjes kip op hoog vuur in ca 7 minuten gaar en bruin.
  • Snij de pitabroodjes tot halverwege open en vul de broodjes met de kip, ijsbergsla, tomaat, rode ui en knoflooksaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *