Surinaams stoofvlees

Heerlijk Surinaams stoofvlees. Lekker op een Surinaams broodje, maar ook lekker met rijst en sperzieboontjes.

Voeg eventueel nog een snufje chilipoeder toe als je het vlees iets pittiger wilt.

De Surinaamse broodjes maakte ik ook zelf, het recept hiervoor ga ik later deze week met jullie delen.

 

Broodje Surinaams stoofvlees
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Surinaams stoofvlees

Porties: 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr sucadelappen in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten in blokjes
  • 100/200 ml water
  • 1 el Surinaamse masala kruiden (o.a. verkrijgbaar bij de toko, AH en Jumbo)
  • 1/2 rode peper (ontpit en in reepjes)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el palmsuiker
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • versgemalen zout en peper
  • versgemalen nootmuskaat
  • 1 runderbouillonblokje
  • olie om in te bakken

Instructies

Slowcooker

  • Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees aan.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Verhit nog een klein scheutje olie in de koekenpan en fruit het uitje met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan.
  • Voeg de tomatenpuree en Surinaamse masalakruiden toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de blokjes tomaat, bouillonblokje, palmsuiker, peterselie en 100 ml water toe en breng aan de kook. Breng verder op smaak met nog wat versgemalen peper en eventueel wat zout.
  • Giet de saus over het vlees in de slowcooker en roer goed door. 
  • Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat het geheel in 8 uur stoven op de laagste stand.
  • Voeg eventueel het laatste half uur een maizenapapje of wat allesbinder toe en laat het deksel van de slowcooker om de saus wat in te laten dikken.

Braadpan

  • Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees aan.
  • Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit nog een klein scheutje olie in de braadpan en fruit het uitje met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan.
  • Voeg de tomatenpuree en Surinaamse masalakruiden toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de blokjes tomaat, bouillonblokje, palmsuiker, peterselie en 200 ml water toe en breng aan de kook. Breng verder op smaak met nog wat versgemalen peper en eventueel wat zout.
  • Leg het vlees in de saus en steek de laurierblaadjes ertussen.
  • Laat het vlees in 3,5 - 5 uur stoven met het deksel op de pan, tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Voeg eventueel het laatste half uur een maizenapapje of wat allesbinder toe en laat het deksel van de slowcooker om de saus wat in te laten dikken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *