Geroosterde kip met groente en aardappeltjes uit de oven

Heerlijke geroosterde kip met groente en aardappeltjes. 

Erg lekker, de smaken van de kip trekken overal doorheen. Ook nog eens super makkelijk, want je hebt het zo voorbereid en verder bijna geen omkijken meer naar.

Door de knoflook in het schilletje mee te roosteren, wordt de knoflook heerlijk zoet. De knoflook kun je tijdens het eten zo uit het schilletje knijpen.

 

Print recept
Geroosterde kip met groente en aardappeltjes uit de oven


Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 grote kippenpoten
  • 1 courgette in partjes en de zaadlijsten verwijderd
  • 500 gr verse krieltjes in schil gehalveerd
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 grote rode ui in 8 partjes
  • 6 teentjes knoflook in het schilletje
  • 2 el Euroma Portugese kipkruiden of andere (zelfsamengestelde) kipkruiden welke je lekker vindt
  • 1 el oregano
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de kipkruiden met 2 el olijfolie en wrijf hiermee de kippenpoten in. Laat de kippenpoten minimaal een uurtje, maar het liefst een hele dag marineren.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). 

  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippenpoten.

  4. Meng de krieltjes, courgette en paprika door elkaar en schep er 2 el olijfolie en de oregano doorheen.

  5. Verdeel het aardappel-groentemengsel over de bakplaat langs de kippenpoten.

  6. Leg de partjes rode ui en teentjes knoflook ertussen.

  7. Bestrooi het geheel met nog wat versgemalen zout en peper. En sprenkel er nog wat olijfolie overheen (of gebruik olijfoliespray).

  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak een half uurtje.

  9. Haal de bakplaat uit de oven en schep het aardappel-groentemengsel een beetje om. Besprenkel het geheel met nog wat olijfolie.

  10. Zet de bakplaat voor nog een half uurtje terug in de oven.

  11. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi het geheel met wat versgemalen peterselie.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *