Zelfgemaakte eiersalade smaakt toch wel heel anders dan zo’n bakje uit de winkel, met lekker veel stukjes ei. Lekker op een toastje of op bijvoorbeeld een Surinaams puntje.
Bekijk hier de reel op Instagram om te zien hoe ik deze eiersalade maak!
Eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 el mayonaise (eventueel zelfgemaakte)
- 1 sjalotje
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl worcestersaus
- fijn zout
- fijngemalen witte peper
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- 1/2 el fijngehakte verse bieslook
Instructies
- Kook de eieren in 8-9 minuten hard.
- Snipper ondertussen het sjalotje fijn en hak er nog een keer met een mes doorheen, zodat je echt hele fijne stukjes van het sjalotje krijgt.
- Pel de eieren onder de koude kraan en laat ze afkoelen.
- Doe de eieren in een kom en prak ze fijn met een vork.
- Voeg de mayonaise, mosterd, worcestersaus, sjalotje, peterselie en de bieslook toe en meng door elkaar.
- Breng de eiersalade verder op smaak met wat zout en witte peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Hoe lang kun je dit bewaren?
Ik zou het maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.