Zelfgemaakte eiersalade smaakt toch wel heel anders dan zo’n bakje uit de winkel, met lekker veel stukjes ei. Lekker op een toastje of op bijvoorbeeld een Surinaams puntje.

Eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 el mayonaise (eventueel zelfgemaakte)
- 1 sjalotje
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl worcestersaus
- fijn zout
- fijngemalen witte peper
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- 1/2 el fijngehakte verse bieslook
Bereidingswijze
-
Kook de eieren in 8-9 minuten hard.
-
Snipper ondertussen het sjalotje fijn en hak er nog een keer met een mes doorheen, zodat je echt hele fijne stukjes van het sjalotje krijgt.
-
Pel de eieren onder de koude kraan en laat ze afkoelen.
-
Doe de eieren in een kom en prak ze fijn met een vork.
-
Voeg de mayonaise, mosterd, worcestersaus, sjalotje, peterselie en de bieslook toe en meng door elkaar.
-
Breng de eiersalade verder op smaak met wat zout en witte peper.