Frambozenmousse

Deze heerlijke frambozenmousse heb je binnen een paar minuutjes gemaakt. Alleen nog even opstijven in de koelkast.

Geen liefhebber van frambozen? Je kunt de mousse ook maken met bijvoorbeeld aardbeien of een combinatie van aardbeien met frambozen. Met dit recept kun je 2 flinke toetjes maken of 4 kleine toetjes. Ook lekker met een toefje slagroom.

 

 

Print recept
Frambozenmousse
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 225 gr (verse) frambozen
  • 150 ml slagroom
  • 30 gr kristalsuiker
  • 2,5 blaadje gelatine
  • kneepje citroensap
Bereidingswijze
  1. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water en laat de blaadjes minimaal 10 minuten weken.

  2. Hou 4 mooie frambozen achter en pureer de rest met een staafmixer.

  3. Roer de gepureerde frambozen door een zeef, zodat je een gladde puree over hebt.

  4. Doe de gepureerde frambozen in een klein pannetje samen met de suiker en een kneepje citroensap. Breng het geheel zachtjes aan de kook, tot de suiker is opgelost.

  5. Haal het pannetje van de warmtebron en roer de gelatine er doorheen.

  6. Laat de frambozenpuree helemaal afkoelen.

  7. Klop de slagroom stijf en spatel de koude frambozenpuree er met een rubberen spatel doorheen. Doe dit voorzichtig en zo kort mogelijk. Zorg dat de luchtigheid van de slagroom behouden blijft.

  8. Verdeel de mousse met een spuitzak over de glaasjes en laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast. 

  9. Decoreer de mousse met de achtergehouden frambozen. 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *