Frambozenmousse

5 reacties

Deze heerlijke frambozenmousse heb je binnen een paar minuutjes gemaakt. Alleen nog even opstijven in de koelkast.

Geen liefhebber van frambozen? Je kunt de mousse ook maken met bijvoorbeeld aardbeien of een combinatie van aardbeien met frambozen. Met dit recept kun je 2 flinke toetjes maken of 4 kleine toetjes. Ook lekker met een toefje slagroom.

Frambozenmousse

3.7 van 15 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 225 gr (verse) frambozen
  • 150 ml slagroom
  • 30 gr kristalsuiker
  • 2,5 blaadje gelatine
  • kneepje citroensap

Instructies
 

  • Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water en laat de blaadjes minimaal 10 minuten weken.
  • Hou 4 mooie frambozen achter en pureer de rest met een staafmixer.
  • Roer de gepureerde frambozen door een zeef, zodat je een gladde puree over hebt.
  • Doe de gepureerde frambozen in een klein pannetje samen met de suiker en een kneepje citroensap. Breng het geheel zachtjes aan de kook, tot de suiker is opgelost.
  • Haal het pannetje van de warmtebron en roer de gelatine er doorheen.
  • Laat de frambozenpuree helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en spatel de koude frambozenpuree er met een rubberen spatel doorheen. Doe dit voorzichtig en zo kort mogelijk. Zorg dat de luchtigheid van de slagroom behouden blijft.
  • Verdeel de mousse met een spuitzak over de glaasjes en laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast. 
  • Decoreer de mousse met de achtergehouden frambozen. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

5 Reacties

  1. Misschien handig om te vermelden hoeveel water je bij de gelatine kan doen. Dit kan veel maar ook weinig zijn. Voor iemand die weinig met gelatine werkt is het gokken.

    • Mariëlle in de Keuken

      De hoeveelheid maakt eigenlijk niet uit, zolang de gelatine er maar in kan weken. Het water wordt daarna weggegooid. Daarnaast is een hoeveelheid water moeilijk aan te geven, aangezien een hoeveelheid water in een klein kommetje dieper staat dan in een grote kom.

  2. ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie te geven

  3. Zou ik deze mousse kunnen gebruiken tussen een stapeltaart van biscuitdeeg ; eerste laag met frambozen jam en de tweede met de mousse. Hoor het graag , gr Alien

    • Mariëlle in de Keuken

      Het is een hele luchtige mousse, dus deze kan wel inzakken. Of je moet een goed stevig dijkje rondom deze laag spuiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating