Glutenvrije pancakes

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook ergens een glutenvrij recept van heb. Dus tijd om eens met een glutenvrij recept aan de gang te gaan. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op pancakes en daarom ging ik als eerste aan de slag met een recept voor glutenvrije pancakes. Uit dit recept haal je ca 12 pancakes. Lekker met bijvoorbeeld banaan en honing.

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Glutenvrije pancakes

Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

Beslag

  • 220 gr karnemelk
  • 120 gr glutenvrij meelmix (ik gebruikte AH Vrij van glu­ten meel­mix)
  • 60 gr boekweitmeel (ik gebruikte AH Vrij van glu­ten boek­weit­meel)
  • 2 eieren
  • 30 gr gesmolten boter
  • 1 tl baking soda bijv. dr. Oetker
  • 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder bijv. dr. Oeter
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • eventueel 1 tl vanille extract

Verder nodig

  • boter of olie om in te bakken

Instructies

  • Meng karnemelk met de eieren en eventueel de vanille extract in een beslagkom met een garde door elkaar.
  • Meng in een andere kom de meelmix, boekweitmeel, baking soda, bakpoeder, kristalsuiker en het zout door elkaar.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng met een garde door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng nog een keer door elkaar.
  • Laat het beslag een kwartiertje rusten.
  • Smelt een klein beetje boter (of olie) in een koekenpan en giet een juslepel van het beslag in de pan.
  • Bak de onderkant van het pannenkoekje op middelhoog vuur tot tot bovenkant bijna droog is. Draai het pannenkoekje om en bak nog kort tot de onderkant ook een beetje goudbruin is. Ga zo door tot al het beslag op is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *