Vissticks met tartaarsaus

Heerlijke zelfgemaakte vissticks met tartaarsaus. Lekker met gebakken aardappeltjes en worteltjes. Voor de vissticks gebruikte ik panko, Japans broodkruim. Panko is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en vaak te vinden naast de gewone paneermeel en/of bij de Japanse producten.

 

 

 

Print recept
Vissticks met tartaarsaus
Personen: 2 personen
Ingrediënten
Viskruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1/4 tl versgemalen zout
  • 1/4 tl fijngemalen witte peper
  • snufje cayennepeper
Vissticks
  • 250 gr kabeljauwfilet of kabeljauwhaasfilet
  • bloem
  • losgeklopt ei
  • panko (of paneermeel)
Tartaarsaus
  • 1 hardgekookt en afgekoeld ei (8 minuten gekookt)
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 el fijngehakte augurken
  • 1/2 el kappertjes fijngehakt
  • 1/2 sjalotje heel fijngesnipperd
  • 1/2 el versgehakte peterselie
  • 1/2 el fijngesneden verse bieslook
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zout en peper
Verder nodig
  • olie om in te bakken (bijv. rijstolie of zonnebloemolie)
Bereidingswijze
Tartaarsaus
  1. Prak het ei heel fijn en meng het met de overige ingrediënten voor de tartaarsaus goed door elkaar.

Vissticks
  1. Meng de specerijen voor de viskruiden door elkaar en snij de kabeljauwfilet in reepjes (formaat visstick). Strooi de viskruiden er aan beide kanten overheen.

  2. Klopt het ei los in een bakje waarin je de reepjes vis kunt dopen. Zet ook een bakje met panko en een bakje met bloem klaar.

  3. Wentel de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en druk ze daarna goed in de panko.

  4. Giet een laagje olie over de hele bodem van de koekenpan en verhit de olie.

  5. Bak de vissticks op middelhoog vuur in ca 3 minuten minuten per kant gaar en mooi goudbruin.

 

Vissticks


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *