Crème brûlée

Crème brûllée, een heerlijk romig dessert met een gekaramelliseerd laagje rietsuiker. In dit dessert wordt een vanillestokje gebruikt, maar aangezien deze momenteel erg kostbaar zijn kun je deze ook vervangen door wat vanille extract of vanille pasta.

 

 

 

Print recept
Crème brûlée
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml volle melk
  • 4 eidooiers
  • 60 gr fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje (of 3 tl vanille extract of 1 tl vanille pasta)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.

  2. Giet de slagroom en de melk in een steelpannetje.

  3. Schraap bij het gebruik van een vanille stokje de merg uit het stokje en meng dit door de slagroom en de melk. Voeg ook het uitgeschraapte vanille stokje toe. Of voeg het vanille extract of de pasta toe.

  4. Breng aan de kook. Haal de pan van de warmtebron en laat de melk wat afkoelen en de vanille intrekken.

  5. Doe de eidooiers met de suiker bij elkaar in een kom en klop door elkaar. Verwijder het eventuele vanille stokje uit het slagroom/melk mengsel en giet het al kloppend langzaam bij het eidooier/suiker mengsel.

  6. Verdeel het geheel over de schaaltjes.

  7. Zet de schaaltjes in een braadslede of diepe bakplaat en giet een laagje kokend water in de bakplaat tot het midden van de schaaltjes.

  8. Laat de schaaltjes 60 minuten garen in de oven.

  9. Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze afkoelen. Zet ze in daarna in de koelkast en laat ze nog een paar uurtjes opstijven in de koelkast.

  10. Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met een laagje rietsuiker. Brand de suiker af met een gasbrandertje of zet ze onder de grill in de oven.

 


One thought on “Crème brûlée

  1. Robin Beantwoorden

    Hoi ik heb het vandaag geprobeerd te maken. Maar hij wil niet stijf worden. Heeft u tips?

    Groetjes Robin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *