Mexicaans stoofvlees

Heerlijk Mexicaans stoofvlees, lekker met een tortillawrap en een salade.

 

 

 

 

 

Mexicaans stoofvlees
Print recept
Mexicaans stoofvlees
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
  • 500 gr sucadelappen of riblappen
  • 250 ml runderbouillon (gebaseerd op de slowcooker, voeg eventueel ietsjes meer toe in de braadpan als het vlees te droog komt te staan)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 witte ui fijngesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 tl chiliflakes of meer naar smaak (ik gebruikte de Chili melange van Jonnie Boer/Euroma)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl komijn
  • versgemalen zout en peper
  • mespuntje gemalen kruidnagel (of 1 hele kruidnagel)
  • olijfolie
Garnering
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • verse koriander fijngehakt
Bereidingswijze
Slowcooker
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en snij het vlees in blokjes.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur even aan.

  3. Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.

  4. Fruit de ui met de knoflook ca 5 minuutjes zachtjes aan in het bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, oregano, tijm, komijn, gemalen kruidnagel, 1,5 tl chiliflakes en wat versgemalen zout en peper toe en bak een minuutje mee.

  6. Giet de runderbouillon erbij en warm even goed door.

  7. Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en leg de laurierblaadjes en het kaneelstokje erbij.

  8. Leg het deksel op de slowcooker en laat het vlees in 7 uur lekker gaar stoven.

  9. Haal het deksel het laatste half uur van de slowcooker en voeg nog een 1/2 tl chiliflakes (of meer naar smaak) toe. Gebruikt eventueel wat allesbinder om de saus ietsjes meer in te dikken.

  10. Haal het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker en giet wat van de saus er overheen. Bestrooi het vlees met wat fijngesnipperde rode ui en versgehakte koriander.

Braadpan
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en snij het vlees in blokjes.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur even aan.

  3. Schep het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.

  4. Fruit de ui met de knoflook ca 5 minuutjes zachtjes aan in het bakvet, tot de ui zacht is maar niet bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, oregano, tijm, komijn, gemalen kruidnagel, 1,5 tl chiliflakes en wat versgemalen zout en peper toe en bak een minuutje mee.

  6. Giet de runderbouillon erbij en warm even goed door.

  7. Leg het vlees terug in de pan en leg de laurierblaadjes en het kaneelstokje erbij.

  8. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in ca 3,5 uur - 5 uur lekker gaar stoven.

  9. Laat het deksel het laatste half uur van de pan en voeg nog een 1/2 tl chiliflakes (of meer naar smaak) toe. Gebruikt eventueel wat allesbinder om de saus ietsjes meer in te dikken.

  10. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en giet wat van de saus er overheen. Bestrooi het vlees met wat fijngesnipperde rode ui en versgehakte koriander.

 

Mexicaans stoofvlees


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *