Griekse Kofta zonder pakjes en zakjes

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

2 reacties

Vroeger was één van Marco’s favoriete gerechten “Griekse Kofta” van een bekend pakjesmerk. Het is inmiddels alweer heel wat jaar geleden dat we dat gegeten hebben. Bij mij was het toen niet zo favoriet, want ik hield niet van courgette. Intussen vind ik courgette zelfs lekker. Tijd om zelf eens Griekse Kofta te maken en het was heerlijk!

Griekse Kofta zonder pakjes en zakjes

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

4.1 van 8 stemmen
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook heel fijn gehakt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 el versgehakte peterselie
  • versgemalen zout en peper
  • 15 gr paneermeel
  • 1/2 ei losgeklopt

Saus

  • 400 gr gepelde tomaten in plakjes
  • 1/2 witte ui heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook heel fijn gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen laurier
  • versgemalen zout en peper

Verder

  • 1 courgette in gehalveerde plakjes
  • 60 gr rijst per persoon
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kneed het gehakt met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 6 balletjes van. Rol de balletjes een uit tot korte rolletjes.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en braad de gehaktrolletjes even aan tot ze mooi bruin zijn. Ze hoeven nog net niet gaar te zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Fruit het uitje met de knoflook in 3 minuten aan.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe, samen met de tijm, oregano, komijn, kaneel en laurier. Bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomaten toe, roer goed door. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg de gehaktrolletjes in de saus en laat het geheel nog 10 minuutjes op laag vuur zachtjes stoven.
  • Serveer met de rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.

Griekse Kofta zonder pakjes en zakjes

2 Reacties

  1. Birgit de Bruijn

    Heerlijk recept deze gaan we nog vele malen vaker op tafel zetten. Bedankt voor het delen.
    Alleen even een kleine opmerking, de ene keer schrijf je gehaktballetjes en de andere keer gehaktrolletjes das wat verwarrend ;-).

  2. Heerlijk gerecht! Zelfs de moeilijke eter eet mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating