Getest: de bakmixen van Uit Pauline’s Keuken x Leev

Onlangs ontwikkelde Pauline van Uit Pauline’s Keuken in samenwerking met Leev 4 nieuwe gezondere bakmixen. De mixen bevatten veel minder suiker en verzadigde vetten, maar zijn nog steeds erg lekker.

De mixen zijn te vinden in het bakschap bij Albert Heijn en te bestellen in de webshop van Leev.

Hoewel ik eigenlijk altijd zonder mixen bak, was ik erg benieuwd naar deze bakmixen. Dus ik gaf mij op voor deze topmembers actie en werd geselecteerd om deze bakmixen te testen.

 

 

Ik ging ermee aan de slag en bedacht 4 heerlijke variaties.


Banana Bread met walnoten en pruimen

Print recept
Banana bread met walnoten en pruimen
Ingrediënten
Bananenbrood
  • 1 pak Uit Pauline's Keuken x Leev bananabread mix
  • 3 eieren (maat L)
  • 3 rijpe bananen (375 gram) in stukjes
  • 50 gr gedroogde pruimen grof gehakt
  • 40 gr walnoten grof gehakt
Topping
  • 30 gr pure (ongezoete) chocolade grof gehakt
  • walnoten grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Pureer met een staafmixer de bananen met de dadels glad.

  3. Mix de eieren er doorheen.

  4. Voeg de mix toe en spatel door elkaar. Voeg de gehakte walnoten toe en spatel er doorheen.

  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het bananenbrood in 55-60 minuten gaar.

  6. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

  7. Smelt de pure chocolade au bain marie en strooi giet het over het bananenbrood.

  8. Strooi er wat gehakte walnoten overheen.

 

 


Appel-Kaneel plaattaart

Print recept
Appel-kaneel plaattaart
Ingrediënten
  • 1 pak Uit Pauline's Keuken x Leev appel-kaneel cake mix
  • 4 eieren (maat L)
  • 200 gr ongezoete appelmoes
  • 2 grote Jonagold appels in dunne plakjes
  • 100 gr biologische gewelde rozijnen
  • 1 el abrikozenjam
  • 2 el geschaafde amandelen
Verder nodig
  • bakplaat van ca 38x26 cm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de appelmoes luchtig.

  3. Spatel de mix er doorheen. Voeg de rozijnen toe en spatel door het beslag.

  4. Stort het beslag op een met bakpapier beklede kleine bakplaat en leg de plakjes appel er dakpansgewijs op. Strooi de amandelen er overheen.

  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 40 minuten gaar.

  6. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk hiermee de plaattaart.

  7. Strooi er eventueel een klein snufje poedersuiker overheen.

 

 


Chocolade kokos trifle

Print recept
Chocolade kokos trifle
Personen: 4 personen
Ingrediënten
Choco chip cake
  • 1 pak Uit Pauline's keuken x Leev Choco Chip Cakemix
  • 4 eieren (maat L)
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml kokosmelk
  • 75 gr pure chocolade gehakt
Trifle
  • 4 plakjes van de choco chipcake
  • 300 gr kokosyoghurt
  • kokosflakes geroosterd
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de kokosmelk luchtig.

  3. Spatel de mix door het beslag en spatel de stukjes pure chocolade door het beslag.

  4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en schuif de vorm in de oven.

  5. Bak de cake in 55-60 minuten gaar en laat de cake afkoelen op een rooster.

  6. Snij de plakjes cake in blokjes.

  7. Verdeel de helft van de blokjes over 4 schaaltjes.

  8. Daarover een schep van de kokosyoghurt, wat van de kokosflakes, de rest van de blokjes cakes, de rest van de kokosyoghurt en ten slotte nog wat kokosflakes.

 

 


Carrot cupcakes met kokosslagroom

Print recept
Carrot cake cupcakes met kokosslagroom


Personen: 12 cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
  • 1 pak Uit Pauline's keuken x Leev Carrot Cakemix
  • 4 eieren (maat L)
  • 200 gr wortel fijngeraspt
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 70 gr biologische gewelde rozijnen
  • 35 gr walnoten grof gehakt
Topping
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml (ik gebruikte Fair­t­ra­de Ori­gi­nal Ko­kos­melk)
Verder nodig
  • cupcakevorm
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • handje walnoten grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Zet het blik kokosmelk minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  3. Mix de eieren met de zonnebloemolie luchtig.

  4. Spatel de mix er doorheen. Voeg de wortel, rozijnen en walnoten toe en spatel er doorheen.

  5. Leg de papieren cupcakevormpjes in de vorm en verdeel het beslag over de vormpjes.

  6. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

  7. Haal ondertussen het blik kokosmelk uit de koelkast en trek het blik open.

  8. Schep het dikke romige witte gedeelte van de kokosmelk uit het blik en giet het waterige deel eruit. 

  9. Klop het romige gedeelte op met een mixer.

  10. Verdeel de room met behulp van 2 theelepeltjes ver de cupcakes en strooi er wat gehakte walnoten overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *