Marokkaans stoofpotje met rundvlees en tutti frutti

Een heerlijk kruidig Marokkaans stoofpotje met rundvlees en tutti frutti. Lekker met parel couscous.

 

 

 

 

Print recept
Marokkaans stoofpotje


Personen: 4 personen
Ingrediënten
Stoofpotje
  • 500 gr sucadelappen in blokjes
  • 400 gr polpa of tomatenblokjes (blikje) (bijv. Mutti)
  • 200 gr kikkererwten (blikje) uitgelekt
  • 150 gr tutti frutti afgespoeld en uitgelekt
  • 125-250 ml groentebouillon (zelfgemaakt of water met 1 bouillonblokje)
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 worteltjes in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode peper in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Baharat (of 3 el als je het kruidiger wilt) *
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 1 el bloem
Verder
  • versgehakte peterselie
  • parel couscous
Bereidingswijze
Slowcooker
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

  2. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.

  4. Leg het vlees in de slowcooker en fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.

  5. Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.

  6. Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.

  7. Giet de polpa/tomatenblokjes en 125 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.

  8. Leg de tutti frutti op het vlees in de slowcooker en giet de saus er overheen. Roer even door elkaar.

  9. Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7 uur stoven op de laagste stand.

  10. Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.

  11. Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.

Braadpan
  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

  2. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees even aan.

  4. Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij. Fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.

  5. Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.

  6. Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.

  7. Giet de polpa/tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.

  8. Voeg het vlees en de tutti frutti toe en warm het geheel even toe.

  9. Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het 3,5 - 5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.

  10. Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.

  11. Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.

Opmerkingen
  • Baharat is het Arabische woord voor specerij. Ik gebruikte het Baharat specerijenmengsel van Euroma (deze bestaat uit 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper). Natuurlijk kun je ook zelf je eigen mengsel hiervoor maken.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *