Marokkaans stoofpotje met rundvlees en tutti frutti

Een heerlijk kruidig Marokkaans stoofpotje met rundvlees en tutti frutti. Lekker met parel couscous.

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Marokkaans stoofpotje

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Stoofpotje

  • 500 gr sucadelappen in blokjes
  • 400 gr polpa of tomatenblokjes (blikje) (bijv. Mutti)
  • 200 gr kikkererwten (blikje) uitgelekt
  • 150 gr tutti frutti afgespoeld en uitgelekt
  • 125-250 ml groentebouillon (zelfgemaakt of water met 1 bouillonblokje)
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 worteltjes in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode peper in stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Baharat (of 3 el als je het kruidiger wilt) *
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 1 el bloem

Verder

  • versgehakte peterselie
  • parel couscous

Instructies

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
  • Leg het vlees in de slowcooker en fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.
  • Giet de polpa/tomatenblokjes en 125 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.
  • Leg de tutti frutti op het vlees in de slowcooker en giet de saus er overheen. Roer even door elkaar.
  • Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7 uur stoven op de laagste stand.
  • Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.
  • Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij. Fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.
  • Giet de polpa/tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.
  • Voeg het vlees en de tutti frutti toe en warm het geheel even toe.
  • Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het 3,5 - 5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
  • Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.
  • Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.

Notities

  • Baharat is het Arabische woord voor specerij. Ik gebruikte het Baharat specerijenmengsel van Euroma (deze bestaat uit 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper). Natuurlijk kun je ook zelf je eigen mengsel hiervoor maken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *