Een heerlijk kruidig Marokkaans stoofpotje met rundvlees en tutti frutti. Lekker met parel couscous.
Marokkaans stoofpotje
Ingrediënten
Stoofpotje
- 500 gr sucadelappen in blokjes
- 400 gr polpa of tomatenblokjes (blikje) (bijv. Mutti)
- 200 gr kikkererwten (blikje) uitgelekt
- 150 gr tutti frutti afgespoeld en uitgelekt
- 125-250 ml groentebouillon (zelfgemaakt of water met 1 bouillonblokje)
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 worteltjes in stukjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 rode peper in stukjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 el Baharat (of 3 el als je het kruidiger wilt) *
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
- 1 el bloem
Verder
- versgehakte peterselie
- parel couscous
Instructies
Slowcooker
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
- Leg het vlees in de slowcooker en fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
- Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.
- Giet de polpa/tomatenblokjes en 125 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.
- Leg de tutti frutti op het vlees in de slowcooker en giet de saus er overheen. Roer even door elkaar.
- Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 7 uur stoven op de laagste stand.
- Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.
- Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.
Braadpan
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en hutsel de bloem er doorheen.
- Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en bak het vlees even aan.
- Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij. Fruit de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
- Voeg de worteltjes toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree met de Baharat toe en bak een minuutje mee.
- Giet de polpa/tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon erbij en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Warm het geheel even goed door.
- Voeg het vlees en de tutti frutti toe en warm het geheel even toe.
- Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het 3,5 – 5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
- Voeg het laatste half uur de uitgelekte kikkererwten toe.
- Serveer het stoofpotje met (parel) couscous en wat versgehakte peterselie.
Notities
- Baharat is het Arabische woord voor specerij. Ik gebruikte het Baharat specerijenmengsel van Euroma (deze bestaat uit 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper). Natuurlijk kun je ook zelf je eigen mengsel hiervoor maken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Ik heb dit gerecht gemaakt met kip en zonder de kikkererwten, omdat dat dit keer zo uitkwam en het was overheerlijk!!! Ik kreeg complimenten van degenen die mee aten!!