Deze zachte gehaktballetjes in tomatensaus zijn eenvoudig, maar erg lekker.
Gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 300 gr rundergehakt
- 75 gr parmezaan of grana padano fijngeraspt
- 25 gr paneermeel
- 10 gr fijngehakte verse peterselie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1/2 ei
- versgemalen zout en peper
Saus
- 400 gr gepelde tomaten (blikje)
- handje basilicum
- 1 el balsamico
- versgemalen zout en peper
Verder nodig
- olijfolie
- wat parmezaan of grana padano fijngeraspt
- paar blaadjes basilicum
Instructies
- Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10-12 mooie stevige balletjes van.
- Laat de balletjes 10 minuutjes rusten in de koelkast.
- Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een mengkom en pureer het geheel glad met een staafmixer.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan tot ze mooi bruin zijn. De balletjes hoeven van binnen nog niet gaar te zijn.
- Giet de saus er overheen en breng de saus zachtjes aan de kook.
- Laat het geheel 10 minuutjes op een laag pitje zachtjes pruttelen, tot de balletjes gaar zijn en de saus wat is ingedikt.
- Serveer de balletjes met nog wat versgemalen parmezaan (of grana panado) en een paar blaadjes basilicum. Lekker met spaghetti.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.