Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

0 reacties

Deze zachte gehaktballetjes in tomatensaus zijn eenvoudig, maar erg lekker.

 

 

 

 

 

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 300 gr rundergehakt
  • 75 gr parmezaan of grana padano fijngeraspt
  • 25 gr paneermeel
  • 10 gr fijngehakte verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1/2 ei
  • versgemalen zout en peper

Saus

  • 400 gr gepelde tomaten (blikje)
  • handje basilicum
  • 1 el balsamico
  • versgemalen zout en peper

Verder nodig

  • olijfolie
  • wat parmezaan of grana padano fijngeraspt
  • paar blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10-12 mooie stevige balletjes van.
  • Laat de balletjes 10 minuutjes rusten in de koelkast.
  • Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een mengkom en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan tot ze mooi bruin zijn. De balletjes hoeven van binnen nog niet gaar te zijn.
  • Giet de saus er overheen en breng de saus zachtjes aan de kook.
  • Laat het geheel 10 minuutjes op een laag pitje zachtjes pruttelen, tot de balletjes gaar zijn en de saus wat is ingedikt.
  • Serveer de balletjes met nog wat versgemalen parmezaan (of grana panado) en een paar blaadjes basilicum. Lekker met spaghetti.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Gehaktballetjes in tomatensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating