Insalata di patate

Insalata di patate, een heerlijke Italiaans maaltijdsalade met aardappeltjes en pesto.

 

 

 

 

 

Insalata di patate
Print recept
Insalata di patate
Personen: 2 -3 personen
Ingrediënten
Pesto
  • 40 gr olijfolie
  • 30 gr verse basilicum
  • 25 gr fijngerapste parmezaan
  • 25 gr pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen zout en peper
Salade
  • 500 gr krieltjes in schil gehalveerd
  • 400 gr tomaten in partjes
  • 150 gr romaine sla
  • 1 rode ui in halve ringetjes
  • 12 zwarte olijfjes in schijfjes
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • versgemalen peper
Bereidingswijze
Pesto
  1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en laat ze even afkoelen.

  2. Doe de pijnboompitjes samen met de rest van de ingrediënten voor de pesto in een hoge kom en pureer het geheel glad met een staafmixer.

Salade
  1. Kook de krieltjes in ca 10 minuten gaar en laat ze wat afkoelen. 

  2. Doe de krieltjes met de romaine sla, tomaten, rode uien en de olijfjes bij elkaar in een kom en meng de pesto er doorheen. Breng nog wat verder op smaak met wat versgemalen peper.

  3. Verdeel de salade over de borden en strooi de pijnboompitjes er overheen.

 

Insalata di patate


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *