Soda bread, recept van Chef Joan van Coffeelicious

Wanneer wij gaan winkelen in onze woonplaats Dordrecht gaan wij altijd even langs bij Coffeelicious. Coffeelicious heeft twee vestigingen in Dordrecht en een vestiging in Rotterdam, Breda en Den Haag. Bij Coffeelicous hebben ze o.a. de lekkerste ontbijtjes, heerlijke lunchgerechten en overheerlijk gebak. Alles vers en zelfgemaakt.

Sinds een aantal maanden deelt Chef Joan haar recepten in het e-magazine van Coffeelicious en op YouTube. Het soda bread is het meest gevraagde recept van Coffeelicious. Vanmorgen bakte ik het brood en het is echt super lekker.

Het brood is makkelijk om te maken en je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Voor dit brood hoef je ook niet vroeg je bed uit, want binnen 5 minuutjes staat het in de oven. Lekker met bijvoorbeeld scrambled eggs.

En hoe leuk! Ik mag het recept met jullie delen!

Kijk voor het filmpje van het soda bread en meer recepten van Chef Joan op het YouTube kanaal van Coffeelicious. Op de website van Coffeelicious kun je je ook inschrijven voor het gratis e-magazine.

Soda bread van Chef Joan van Coffeelicious
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Soda bread, recept van Chef Joan van Coffeelicious

Ingrediënten

  • 350 gr patentbloem
  • 100 gr volkorenbloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl baking soda
  • 430 ml karnemelk (of 400 ml havermelk en 1 tl citroensap voor de vegan versie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  • Doe de patentbloem, volkorenbloem, zout en baking soda bij elkaar in een ruime kom en meng met een garde door elkaar.
  • Giet de karnemelk erbij en roer met een mes goed door elkaar.
  • Pak het deeg met je handen op en leg het als een bol op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestuif het brood lichtjes met wat patentbloem.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak het in 40 minuten gaar en mooi bruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Soda bread van Chef Joan van Coffeelicious


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *