M&M’s cookies

Makkelijk om te maken en leuk voor de Pasen. Cookies met M&M’s paaseitjes, maar natuurlijk kun je er ook gewone M&M’s voor gebruiken.

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

M&M's cookies

Porties: 14 koekjes

Ingrediënten

  • 260 gr patentbloem
  • 175 gr boter gesmolten en afgekoeld
  • 150 gr M&M's
  • 135 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/4 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Meng de bloem, fijne kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het zout door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter en het vanille extract toe en klop met de mixer goed door elkaar in ca 2 minuten.
  • Voeg het ei en de eidooier toe en klop door tot het ei goed is opgenomen.
  • Voeg de helft van de M&M's toe en meng door elkaar.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Snij het deeg in 14 stukjes en draai balletjes van de stukjes.
  • Verdeel de balletjes met voldoende tussenruimte over 2 bakplaten en druk de balletjes een beetje plat.
  • Verdeel de rest van de M&M's er overheen.
  • Bak de koekjes in ca 12 minuten goudbruin.
  • Laat de koekjes een paar minuutjes uitharden op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *