M&M’s cookies

Makkelijk om te maken en leuk voor de Pasen. Cookies met M&M’s paaseitjes, maar natuurlijk kun je er ook gewone M&M’s voor gebruiken.

 

 

 

 

Print recept
M&M's cookies
Personen: 14 koekjes
Ingrediënten
  • 260 gr patentbloem
  • 175 gr boter gesmolten en afgekoeld
  • 150 gr M&M's
  • 135 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/4 tl zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Meng de bloem, fijne kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het zout door elkaar.

  3. Voeg de gesmolten boter en het vanille extract toe en klop met de mixer goed door elkaar in ca 2 minuten.

  4. Voeg het ei en de eidooier toe en klop door tot het ei goed is opgenomen.

  5. Voeg de helft van de M&M's toe en meng door elkaar.

  6. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

  7. Snij het deeg in 14 stukjes en draai balletjes van de stukjes.

  8. Verdeel de balletjes met voldoende tussenruimte over 2 bakplaten en druk de balletjes een beetje plat.

  9. Verdeel de rest van de M&M's er overheen.

  10. Bak de koekjes in ca 12 minuten goudbruin.

  11. Laat de koekjes een paar minuutjes uitharden op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een rooster.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *