Makkelijk om te maken en leuk voor de Pasen. Cookies met M&M’s paaseitjes, maar natuurlijk kun je er ook gewone M&M’s voor gebruiken.
M&M's cookies
Ingrediënten
- 260 gr patentbloem
- 175 gr boter gesmolten en afgekoeld
- 150 gr M&M's
- 135 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl baking soda
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1/4 tl zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Meng de bloem, baking soda, fijne kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het zout door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter en het vanille extract toe en klop met de mixer goed door elkaar in ca 2 minuten.
- Voeg het ei en de eidooier toe en klop door tot het ei goed is opgenomen.
- Voeg de helft van de M&M's toe en meng door elkaar.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Snij het deeg in 14 stukjes en draai balletjes van de stukjes.
- Verdeel de balletjes met voldoende tussenruimte over 2 bakplaten en druk de balletjes een beetje plat.
- Verdeel de rest van de M&M's er overheen.
- Bak de koekjes in ca 12 minuten goudbruin.
- Laat de koekjes een paar minuutjes uitharden op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.