Pizza met groene asperges en garnaaltjes

0 reacties

Een lekkere pizza met groene asperges, kastanjechampignons en garnaaltjes.

 

 

 

 

Pizza met groene asperges en garnaaltjes

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gr pizza bloem type '00' bijv. La Tua Farina verkrijgbaar bij AH
  • 150 ml water handwarm
  • 10 gr olijfolie
  • 8 gr droge gist
  • 5 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout

Topping

  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 150 gr rauwe roze garnaaltjes (ik gebruikte diepvries garnaaltjes)
  • 12 kleine kastanje champignons in plakjes
  • 6 dunne groene asperges in de lengte gehalveerd
  • 4 el pizzasaus bijv. Mutti (of zelfgemaakte)
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • wat fijngeraspte parmezaam
  • chilivlokken
  • Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • paar blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
  • Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
  • Laat de deegbollen 2 uur rijzen.
  • Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor 220 graden (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
  • De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en wat gemalen chiliflaks toe. Bak de garnaaltjes in ca 3 minuutjes tot ze wat roze worden. Bak ze niet te lang door, want ze gaan ook de oven nog in en dan worden ze taai.
  • Bestrooi de pizza met mozzarella.
  • Leg de gehalveerde groene asperges, de plakjes champignon en de garnaaltjes over de mozzarella.
  • Strooi er wat chilivlokken overheen.
  • Verdeel er wat mozzarella en fijngeraspte parmezaan overheen en strooi ten slotte nog wat versgemalen peper en Italiaanse kruiden er overheen.
  • Bak de pizza 10 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat.
  • Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
  • Verdeel er wat blaadje verse basilicum over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating