Een lekkere pizza met groene asperges, kastanjechampignons en garnaaltjes.
Pizza met groene asperges en garnaaltjes
Ingrediënten
Deeg
- 250 gr pizza bloem type '00' bijv. La Tua Farina verkrijgbaar bij AH
- 150 ml water handwarm
- 10 gr olijfolie
- 8 gr droge gist
- 5 gr fijne kristalsuiker
- 5 gr zout
Topping
- 150 gr geraspte mozzarella
- 150 gr rauwe roze garnaaltjes (ik gebruikte diepvries garnaaltjes)
- 12 kleine kastanje champignons in plakjes
- 6 dunne groene asperges in de lengte gehalveerd
- 4 el pizzasaus bijv. Mutti (of zelfgemaakte)
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- wat fijngeraspte parmezaam
- chilivlokken
- Italiaanse kruiden
- versgemalen peper
- olijfolie
- paar blaadjes basilicum
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
- Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
- Laat de deegbollen 2 uur rijzen.
- Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor 220 graden (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
- De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en wat gemalen chiliflaks toe. Bak de garnaaltjes in ca 3 minuutjes tot ze wat roze worden. Bak ze niet te lang door, want ze gaan ook de oven nog in en dan worden ze taai.
- Bestrooi de pizza met mozzarella.
- Leg de gehalveerde groene asperges, de plakjes champignon en de garnaaltjes over de mozzarella.
- Strooi er wat chilivlokken overheen.
- Verdeel er wat mozzarella en fijngeraspte parmezaan overheen en strooi ten slotte nog wat versgemalen peper en Italiaanse kruiden er overheen.
- Bak de pizza 10 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat.
- Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
- Verdeel er wat blaadje verse basilicum over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!