Ravioli met gorgonzola, champignons en truffelolie

Ravioli zijn heerlijke gevulde pastakussentjes en zelfgemaakt met verse ingrediënten natuurlijk het allerlekkerst. Voor de ravioli gebruikte ik een deegpers, dit werkt super makkelijk en ziet er ook nog eens leuk uit.

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Ravioli met gorgonzola, champignons en truffelolie

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr semola (ik gebruikte De Cec­co Se­mo­la di gra­no du­ro ri­ma­ci­na­ta, o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 150 gr gorgonzola
  • 250 gr kastanjechampignons
  • olijfolie om in te bakken
  • grof geraspte parmezaan
  • versgehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • truffelolie
  • deegpers (doorsnede 9,5 cm)

Instructies

  • Kneed met de hand of met een keukenmachine de semola met de eieren en een snufje zout in ca 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 4 stukjes en rol een stukje deeg uit tot en zo dun mogelijke lap, hoe dunner het deeg hoe lekkerder. Of gebruik hiervoor een pastamachine.
  • Steek met de achterkant van de deegpers een rondje uit en rol deze nog een stukje uit, zodat deze iets groter dan het malletje wordt en het deeg ook nog iets dunner.
  • Leg het lapje deeg in de deegpers en leg er een stukje gorgonzola in. Klap de deegpers dicht en druk goed aan. Snij het overtollige deeg weg.
  • Ga zo door tot al het deeg en/of de gorgonzola op is.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in ca 5 minuten mooi bruin.
  • Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en kook de ravioli in ca 4 minuten gaar. De kooktijd hangt een af van de dikte van het deeg.
  • Verdeel de ravioli over de borden, schep de champignons er overheen.
  • Giet er wat truffeloverheen en bestrooi het geheel met wat grofgeraspte parmezaan en de versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *