Paastulband met advocaat

0 reacties

Leuk voor Pasen, een lekkere zachte tulband met een lichte advocaatsmaak.

Paastulband met advocaat

No ratings yet

Ingrediënten

Beslag

  • 300 gr patentbloem
  • 250 ml advocaat op kamertemperatuur
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Glazuur

  • 75 gr advocaat
  • 140 gr poedersuiker

Verder

  • paashagel ter decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Klop de boter met de witte basterdsuiker. Klop net zo lang tot de boter licht van kleur is en lekker romig.
  • Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg de advocaat toe en klop door tot de advocaat helemaal is opgenomen.
  • Meng de patentbloem, bakpoeder en het zout door elkaar en spatel door het beslag.
  • Vet de bakvorm in met boter of gebruik bakspray en bestuif de vorm met wat bloem. 
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca 50-60 minuten gaar.
  • Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen. Stort de tulband daarna op een rooster en laat verder afkoelen.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met de advocaat goed door elkaar. En giet het over de tulband.
  • Decoreer de tulband met wat paashagel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating