Kipfilet caprese met rozemarijn-zeezout broodstengels

Een lekker licht en eenvoudig gerechtje om lekker buiten in het zonnetje op te eten. Met heerlijke verse ingrediënten voor een pure smaak. Het zeezout dat ik in dit gerechtje gebruikte haalt de smaken nog eens extra naar boven.

La Baleine zeezout

Voor dit gerechtje gebruikte ik het zeezout van La Baleine. Dit zeezout heb ik standaard in mijn keukenkastje staan. Het fijne zeezout gebruik ik altijd in gebak en brooddeeg. Het grove zeezout zit in mijn zoutmolen, maar gebruik ik ook los om over een gerecht te strooien.

La Baleine zeezout

 

La Baleine is al meer dan 80 jaar geleden opgericht in Frankrijk en is in Frankrijk marktleider op het gebied van zoutproducten. In Nederland is dit merk ook te vinden in de supermarkt. Het La Baleine zeezout bestaat uit puur en alleen zeezout gekristalliseerd in een traditionele en natuurlijke weg. Het kristalliseren wordt gerealiseerd door natuurlijke elementen, de zon, zee en wind. Het zout wordt gewonnen in Franktrijk.

Zout & ons lichaam

5 à 6 gram zout is voldoende om aan onze dagelijkse behoefte te voldoen. Zeezout is belangrijk voor de stofwisseling en het evenwicht van ons lichaam. Het helpt onze spieren samen te trekken en draagt bij aan een regelmatige hartslag. Tevens helpt het bij het reguleren van de bloeddruk en het stimuleert de vertering.

Waar is zout nog meer handig voor?

Met zout kun je nog veel meer: Strooi bijvoorbeeld bij het barbecuen een paar snufjes zout over de gloeiende kolen, zo ontstaat er meer vuur zonder rookvorming. Aardappelen met een dunne schil kun je schillen door ze met grof zeezout in een theedoek in te wrijven. Serveer oesters op een bedje van grof zeezout, dit ziet er mooi en aantrekkelijk uit.

 


Recept Gevulde kipfilet caprese met rozemarijn-zeezout broodstengels

La Baleine zeezout
Print recept
Rozemarijn-zeezout broodstengels
Ingrediënten
  • 300 gr tarwebloem
  • 190 gr water lauwwarm
  • 3 gr gist
  • 25 gr olijfolie
  • 6 gr La Beleine fijn zeezout
  • La Baleine grof zeezout
  • takje verse rozemarijn
Bereidingswijze
  1. Doe de tarwebloem, het water, gist, olijfolie en het La Baleine fijne zeezout bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.

  2. Vet een kom in met een laagje olijfolie en bol het deeg losjes op. Leg de bol deeg met de bovenkant naar beneden in de kom en draai de bol een keer om, zodat alle kanten bedekt zijn met de olijfolie.

  3. Dek de kom af met folie en laat het deeg een uurtje rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).

  5. Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de bol deeg erop.

  6. Druk de bol uit tot een lap van ca 1,5 - 2 cm dikte.

  7. Snij het deeg in repen van ca 1 cm breedte.

  8. Rol de repen deeg een beetje uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  9. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak ze goed fijn.

  10. Bestrijk het deeg met wat water en strooi er de fijngehakte rozemarijn en wat La Baleine grof zeezout overheen.

  11. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in ca 15 minuten gaar en goudbruin.

 

La Baleine zeezout

 


La Baleine zeezout
Print recept
Kipfilet caprese
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 125 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • paar blaadjes basilicum
  • versgemalen peper
  • olijfolie extra virgine
  • olijfolie om in te bakken
  • La Baleine fijn zeezout
  • La Baleine grof zeezout
Bereidingswijze
  1. Snij de kipfilets horizontaal door midden, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt open klappen. 

  2. Snij de helft van de mozzarella in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de onderste helft van de kipfilets. 

  3. Klap de kipfilets weer dubbel en zet ze vast met een cocktailprikkertje.

  4. Bestrooi de kipfilets met wat versgemalen peper en La Baleine fijn zeezout.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur aan beide kanten in ca 10 minuten gaar en goudbruin.

  6. Leg de kipfilets op de borden en verwijder de cocktailprikkertjes. Scheur de rest van de mozzarella in stukjes en verdeel deze samen met de gehalveerde tomaatjes over de kipfilets. Scheur de basilicumblaadjes is stukjes en leg deze er overheen.

  7. Giet er een scheutje olijfolie extra virgine overheen. En bestrooi het geheel met nog wat versgemalen peper en La Baleine grof zeezout.

 

La Baleine zeezout

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met La Baleine.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *