Asperges met kaassaus en beenham

Asperges met kaassaus en beenham

0 reacties

Mijn eerste asperges van dit jaar, meestal eet ik ze traditioneel met een hollandaise sausje, dit keer maakte ik er een kaassausje bij. Net even anders en ook een heerlijke combinatie.

Asperges met kaassaus en beenham

Asperges met kaassaus en beenham

4.3 van 3 stemmen
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

Kaassaus

  • 25 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 300 ml volle melk
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • snufje zout
  • fijngemalen witte peper
  • snufje nootmuskaat
  • 1 tl grove mosterd

Verder

  • 1 kg asperges
  • 2 plakken beenham per persoon
  • versgehakte peterselie

Instructies
 

Asperges

  • Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
  • Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
  • Leg de asperges samen met de schillen en de houterige gedeeltes in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook.
  • Laat de asperges 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.

Kaassaus

  • Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Laat de bloem garen op middelhoog vuur in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
  • Laat de saus op laag vuur wat indikken.
  • Roer de kaas, wat zout, peper, nootmuskaat en de mosterd er doorheen tot de kaas is gesmolten.
  • Verdeel de asperges over de borden en leg de plakken ham er overheen.
  • Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie en leg de eitjes erbij.
  • Lekker met gekookte krieltjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Asperges met kaassaus en beenham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating