Kapsalon met een Japanse twist

Heb jij mijn “Slanke kapsalon” al eens geprobeerd? Dit keer heb ik weer een kapsalon gemaakt, maar nu met een Japanse twist. Namelijk met gemarineerde zalmfilet en zoete aardappelfriet. Super lekker!

 

 

 

 

Print recept
Kapsalon met een Japanse twist
Personen: 2 personen
Ingrediënten
Marinade
  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • kneepje limoensap
  • versgemalen zout en peper
Zoete aardappelfriet
  • 400 gr zoete aardappelfriet (zelfgesneden of van de versafdeling)
  • 3 el rijstolie (of zonnebloemolie)
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje gemalen chili flakes
Saus
  • 60 gr yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl sriracha
  • kneepje limoensap
Verder
  • 2 zalmfilets van ca 170 gram
  • 100 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 1/4 komkommer in reepjes
  • Saitaku Poke Sushi & Salad Sprinkle (krokant geroosterde stukjes zeewier)
  • rijstolie (of zonnebloemolie)
  • zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de zalm minimaal 2 uur marineren, maar liefst een hele dag.

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwamte).

  3. Meng 3 el rijstolie door de zoete aardappelfriet en verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een stukje ruimte vrij voor de zalmfilets.

  4. Bestrooi de friet met wat knoflookpoeder en gemalen chiliflakes en bak de friet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even opzij.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en schep de zoete aardappelfriet om.

  7. Haal de zalmfilets uit de marinade en leg de zalmfilets in een ovenschaaltje en zet deze op de bakplaat bij de zoete aardappelfriet. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak het geheel nog 15 minuten. Zet het geheel daarna eventueel nog even onder de grill, zodat de zoete aardappelfriet wat knapperig wordt en de zalm iets donkerder.

  8. Haal de bakplaat weer uit de oven en verdeel de friet over 2 bakjes.

  9. Trek met behulp van 2 vorken de zalmfilets uit elkaar en verdeel de zalmfilets over de 2 bakjes.

  10. Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de saus er overheen.

  11. Strooi er wat van de zwarte sesamzaadjes en zeewierflakes overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *