Weer net even anders dan het rauwe andijvie stammpotje met blokjes kaas.
Mediterraanse andijvie stamppot met gehaktballetjes
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 300 gr hoh gehakt
- 1/2 ei
- 30 gr zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- 4 blaadjes basilicum in reepjes
- 15 gr paneermeel
- 20 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
- snufje nootmuskaat
- versgemalen zout en peper
Stamppot
- 500 gr licht kruimige aardappelen
- 300 gr gesneden andijvie
- 100 ml melk
- scheutje extra virgin olijfolie
- 50 gr zongedroogde tomaten in reepjes
- 10 blaadjes verse basilicum in reepjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 30 fijngeraspte parmezaan
Verder nodig
- boter of olijfolie om in te bakken
- 1,5 el pijnboompitjes geroosterd
- wat fijngeraspte Parmezaan om te bestrooien
Instructies
Gehaktballetjes
- Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 10 balletjes van.
- Smelt de boter in een ruime koekenpan (of verhit de olijfolie) en bak de balletjes in ca 10 minuten gaar en mooi bruin.
Stamppotje
- Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
- Breng de melk aan de kook en roer door de gestampte aardappelen.
- Voeg de olijfolie en oregano toe en roer goed door. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Voeg de rauwe andijvie in delen toe en roer goed door. Warm het geheel eventueel nog eventjes kort door als het teveel is afgekoeld.
- Scheur de basilicum in stukjes en voeg samen met de zongedroogde tomaatjes en de parmezaan toe.
- Verdeel het stamppotje over de borden en strooi de geroosterde pijnboompitjes en wat geraspte parmezaan er overheen. En leg de gehaktballetjes erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!