Deze gezondere cruesli met kokos en pure chocolade is een stuk minder zoet dan de meeste uit de supermarkt. Het eiwitje maakt de cruesli lekker krokant. Super lekker!
Gezondere cruesli met kokos en pure chocolade
Ingrediënten
- 125 gr fijne havervlokken
- 75 gr amandelen grof gehakt
- snufje kaneel
- 3 el ahornsiroop
- 2 el rijstolie (of zonnebloemolie of kokosolie)
- 20 gr sesamzaad
- 10 gr chiazaad (of lijnzaad)
- 2 tl cacao
- 1 eiwit
- 40 gr kokosflakes
- 50 gr pure chocolade met 85% cacao (ik gebruikte Lindt Excellence 85% cacao)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Klop het eiwit lichtjes op met een garde en roer samen met de rest van ingrediënten, behalve de kokos en chocolade, goed door elkaar.
- Verdeel de cruesli over een met bakpapier bekleede bakplaat. Zorg dat het mengsel in klontjes bij elkaar blijft.
- Bak de cruesli 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kokosflakes er doorheen. Bak nog 5 minuten.
- Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat.
- Snij de chocolade in kleine blokjes en meng door de cruesli.
- Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of blik.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.