Zelf barbecuesaus maken

Lekker voor bij de barbecue, over vlees of vis. Maar ik gebruikte deze saus voor een broodje pulled chicken. Recept volgt 😉

 

 

Print recept
Barbecuesaus
Ingrediënten
  • 325 ml ketchup ik gebruikte Heinz
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1/2 ui zo fijn mogelijk
  • 4 el honing
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el appel cider azijn (of witte wijnazijn)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  2. Voeg de chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
  3. Voeg de ketchup toe en roer goed door elkaar.
  4. Voeg de honing, donkerbruine basterd, mosterd en appel cider azijn toe en roer goed door.

  5. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
  6. Laat de saus op laag vuur in 10 minuutjes zachtjes inkoken.
  7. Proef of je de saus zo lekker vindt, voeg anders nog wat van de ingrediënten toe.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *