Lekker voor bij de barbecue, over vlees of vis. Maar ik gebruikte deze saus voor een broodje pulled chicken. Recept volgt 😉
Barbecuesaus
Ingrediënten
- 325 ml ketchup ik gebruikte Heinz
- 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
- 1/2 ui zo fijn mogelijk
- 4 el honing
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el appel cider azijn (of witte wijnazijn)
- 1 tl mosterd
- 1 tl Worcestershiresaus
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- versgemalen zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
- Voeg de ketchup toe en roer goed door elkaar.
- Voeg de honing, donkerbruine basterd, mosterd en appel cider azijn toe en roer goed door.
- Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
- Laat de saus op laag vuur in 10 minuutjes zachtjes inkoken.
- Proef of je de saus zo lekker vindt, voeg anders nog wat van de ingrediënten toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.