Zelf barbecuesaus maken

Lekker voor bij de barbecue, over vlees of vis. Maar ik gebruikte deze saus voor een broodje pulled chicken. Recept volgt 😉

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Barbecuesaus

Ingrediënten

  • 325 ml ketchup ik gebruikte Heinz
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1/2 ui zo fijn mogelijk
  • 4 el honing
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el appel cider azijn (of witte wijnazijn)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan in ca 5 minuutjes, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe en bak even mee.
  • Voeg de ketchup toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg de honing, donkerbruine basterd, mosterd en appel cider azijn toe en roer goed door.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
  • Laat de saus op laag vuur in 10 minuutjes zachtjes inkoken.
  • Proef of je de saus zo lekker vindt, voeg anders nog wat van de ingrediënten toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *