Broodje pulled chicken uit de slowcooker met coleslaw

0 reacties

Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw.

De kip liet ik garen in de slowcooker, maar kun je ook in een gewone braadpan laten garen. Bak de kip dan kort aan en laat de kip in ca 1,5 – 2 uurtjes garen.

Klik hier voor het recept van de zelfgemaakte barbecuesaus.

 

Broodje pulled chicken met coleslaw

3 van 15 stemmen
Porties 4 personen

Ingrediënten

Coleslaw

  • 100 gr witte kool gesneden
  • 100 gr rode kool gesneden
  • 50 gr peen julienne
  • 125 ml 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl appel cider azijn
  • 1 el honing
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el versgehakte peterselie

Pulled chicken uit de slowcooker

  • 6 kippendij filets
  • 325 ml (zelfgemaakte) barbecuesaus
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl Worcestershire saus
  • versgemalen zout en peper

Verder

  • 4 Italiaanse bollen

Instructies
 

Coleslaw

  • Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, appel cider azijn, citroensap, honing en de paprikapoeder door elkaar.
  • Schep de witte kool, rode kool en peen julienne er doorheen.
  • Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.

Pulled chicken

  • Leg de halve uiringen onderin de slowcooker en bestrooi de kippendijen met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg de kippendijen op de uiringen in de slowcooker.
  • Meng de olijfolie, mosterd, Worcestershire saus en Italiaanse kruiden door de barbecuesaus en giet het mengsel op de kippendijen in de slowcooker.
  • Leg de kippendijen in de slowcooker en giet de barbecuesaus er overheen.
  • Leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat de kip in 4 uur op de laagste stand garen. Laat het laatste half uur het deksel van de slowcooker, zodat de saus iets in kan dikken.
  • Schep de kip uit de slowcooker, zonder de saus.
  • Trek met behulp van 2 vorken de kippendijen uit elkaar, tot je allemaal kleine reepjes hebt.
  • Meng de de reepjes door de saus.

Broodjes

  • Snij de Italiaanse bollen doormidden en rooster de binnenkanten in de oven onder de grill of in een pan.
  • Verdeel de kip over de Italiaanse bollen en leg de coleslaw er bovenop.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating